• 3

Putinova unija za novi svet: Šta je planirano za EAEU?

Usklađivanje finansijskih tržišta treba da stvori povoljne uslove da kapital zemalja ostane unutar integracije

  • 3
Vladimir Putin, telefon Vladimir Putin / Foto: Tanjug/AP

Evroazijska ekonomska unija (EAEU) ima sve mogućnosti da postane jedan od jakih, nezavisnih i samostalnih polova multipolarnog sveta koji se formira, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u poruci šefovima država članica EAEU, objavljenoj na sajtu Kremlja.

Putin je ukazao da je bliska integracija unutar EAEU postala adekvatan odgovor na globalna pitanja, koja su se intenzivirala zbog pandemije i uvođenja nezakonitih sankcija koje sprovode brojne zemlje, kao što su siromaštvo, klimatske promene, nedostatak resursa, uključujući hranu, vodu i energiju.

Ruski predsednik istakao je, u poruci povodom ruskog predsedavanja EAEU tokom ove godine, važnost proširenja saradnje između nacionalnih platnih sistema zemalja članica radi smanjenja ekonomskih rizika.

Usklađivanje finansijskih tržišta treba da stvori povoljne uslove da kapital zemalja ostane unutar integracije i da se ulaže u nacionalne ekonomije, ukazao je Putin.

Prema njegovim rečima, treba ispitati mogućnost osnivanja evroazijske rejting agencije koja bi obezbedila rejting instrumente za servisiranje rastuće ekonomske aktivnosti na teritoriji regiona EAEU, preneo je TAS S.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    23. januar 2023 | 13:56

    Стати на пут и обуздати западну апокалиптичну звер, свим средствима. Потомци фашиста, робовласник, колонизатора, расиста, глобалних разбојника... кренули стопама њихових злочиначких предака.

  • Milan

    20. jun 2023 | 19:49

    Kraj ovakvog života u svim oblastima egzistencije je blizu! Nosioci ovakvog svetskog poretka to osećaju i pokušavaju da zaustave civilizacijske promene! Sve više ljudi shvata šta se dešava ali ne zna koji je model izlaska iz ovoga i prevodjenja ovoga u novi kvalitet!

  • Srba

    24. januar 2023 | 02:10

    Pod hitno svi Srbi da napuste Nemačku, Englesku, Francusku, Austriju Irsku Švedsku... dekadenti zapad i Ameriku...i odu na rad u Majčicu Rusiju!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>