• 1

Basta i Pares o budućim investicijama: Energetska kompanija iz Španije vidi priliku u Srbiji

Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji, naveo je ministar

  • 1
Rade Basta Rade Basta / Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede, Rade Basta, razgovarao je danas sa Emiliom Rusadom Paresom, generalnim direktorom španske grupe kompanije "Factor Energia" o poslovnim prilikama i investicionim mogućnostima u Srbiji.

- Za mene kao ministra privrede je od izuzetnog značaja da obezbeđujemo dugoročnu podršku investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i ogroman tržišni potencijal - rekao je Basta i dodao da Srbija kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u EU i lider u regionu po privlačenju stranih ulaganja predstavlja "izuzetnu investicionu destinaciju".

Pares je rekao da "Factor Energia" ima svoja predstavništva u Španiji, Portugaliji, Meksiku, Čileu i Bugarskoj, te da je zainteresovana za uspostavljanje filijale i u Srbiji.

Istakao je da je glavna aktivnost kompanije snabdevanje električnom energijom i gasom, kao i promovisanje energetske tranzicije.

- Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji - zaključio je Basta.

Video: Moguće je dobiti posao u najbojoj kompaniji i to samo svojim trudom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čola

    1. februar 2023 | 14:20

    Pa dobro,gde si ti..... Malo smo se zabrinuli........

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>