• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dunav - naše more: Da li će nam doneti bolju privrednu saradnju sa ovom državom?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao najvažnije teme sastanka istaknute su održivost, zaštita životne sredine i jačanje konkurentnosti ove regije

  • 2
dunav Dunav u Rumuniji / Foto: Shutterstock

"Srbija i Rumunija imaju odlične bilateralne odnose, ali i velike mogućnosti za jačanje poslovnih veza i privrednu saradnju, posebno u sektoru energetike, logistike, trgovine i turizma", istaknuto je na sastanku direktora Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS), Mihaila Vesovića, i predsednika Privredne komore Rumunije, Mihaija Darabana.

- Sa predstavnicima rumunske komore razgovarao sam i o potencijalu reke Dunav i mogućoj realizaciji velikog broja prekograničnih i regionalnih projekata. Uskoro nas očekuje i veliki srpsko-rumunski poslovni forum u Beogradu - rekao je Vesović nakon sastanaka u Bukureštu.

On je tokom radne posete Rumuniji učestvovao i na multilateralnom sastanku Karpatske inicijative, kojem u prisustvovali direktor Evrokomore (Euchambers) Ben Buters, kao i predsednici privrednih komora Rumunije, Poljske, Ukrajine, saopštila je Privredna komora Srbije.

Učesnici su ukazali na važnost jačanja multilateralne saradnje i regionalnih inicijativa, a kao najvažnije teme istaknute suodrživost, zaštita životne sredine i jačanje konkurentnosti ove regije, navodi se u saopštenju.

Video: Vučić stigao u Kuršumlijsku banju, otvoren rekonstruisani hotel Planinka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olenik

    16. februar 2023 | 15:54

    čekajmo da rusi pređu preko moldavije u deltu dunava...

  • Dobar tekst

    17. februar 2023 | 13:23

    Ima tu mnogo sto moze da se uradi , potencijal je ogroman prvi preduslov vadjenje potopljenih nemackih brodova kod Prahova a onda krenuti svom snagom sa Austrija ,Srbija ,Madjarska,Rumunija,što čvršće veze sa Austrijom i Madjarskom, primer marine sa pratecim sadrzajem koji mora da bude na zavidnom svetskom nivou isto kao Nemci sto imaju sa Regensburgom,u vezi turizma pa i nautičkog tu bi mnogo dobili

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>