• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri decenije srpskog Davosa: Otvoren jubilarni Kopaonik biznis forum, tema se sama nametnula

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jubilej je obeležen i koncertom klasične muzike i filmom o 30 godina Kopaonik biznis foruma, a sam forum počeo je omažom ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću

  • 5

Jublanarni 30. Kopaonik biznis forum neformalno je sinoć otvoren koktelom dobrodošlice.

Učesnicima i gostima dorodošlicu je u ime organizatora poželeo predsednik SES-a Aleksandar Vlahović koji je podsetio da KBF odlikuje tradicija i kontinuitet rasta, što je, jedinstveno na našem prostoru poznatom po diskontinuitetima i zaokretnima.

Potredsednik MK grupe Aleksandar Kostić izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine domaćini tako izuzetno uspešnog KBF.

Kostić je organizatorima čestitao na tri decenije uspešnog postojanja KBF, koji će, kako je dodao, prema svemu što je čuo, oboriti rekord i po broju učesnika.

Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum održava se od 5. do 8. marta, u hotelu "Grand" na Kopaoniku.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović rekao je u intervjuu za Telegraf Biznis da očekuje produktivne diskusije i da će učesnici KBF i ovog puta dati neke preporuke kreatorima ekonomske politike.

"Živimo u vremenu izraženih geopolitičkih i ekonomskih rizika. Prognoze respektabilnih analitičara govore da će 2023. godina biti mnogo teža (sporiji rast i dalje problem visoke inflacije, iscrpljen fiskalni prostor za intervencije, povećano) nego prethodna.

Srbija ima zadovoljavajuće makroekonomske fundamente iz čega se može zaključiti da je fiskalna pozicija naše zemlje, u ovom trenutku, dobra", rekao je između ostalog.

Jubilarni 30. KBF održava se od 5. do 8. marta, a za skup u hotelu "Grand" na Kopaoniku prijavljeno je oko 200 govornika koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja. Centralna tema KBF je "Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima - Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan".

Jubilej je obeležen i koncertom klasične muzike i filmom o 30 godina Kopaonik biznis foruma, a sam forum počeo je omažom ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, pošto se za nekoliko dana navršava 20 godina od njegovog ubistva.

Video: Jubilarni Kopaonik biznis forum počeo sećanjem na Zorana Đinđića

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    6. mart 2023 | 07:44

    Kad vidim ovog Vlahovića smuči mi se.....

  • Veteran

    6. mart 2023 | 08:13

    Profitabilna ekonimija našeg društva, ojadili su nas...

  • ZoxiNS

    6. mart 2023 | 07:31

    E tu se oni dogovaraju koliki ce biti radni sat, kolike ce biti cene, kako da uvezu sto vise stranaca kako bi imali jeftiniju radnu snagu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>