• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još traje spor između kultnog viskija i proizvođača igračaka za pse: Flaša je sporna, pogledajte i zašto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta kažete na ovu sličnost?

  • 0
Viski od  2,4 miliona funti Foto: TOPSTAR / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Advokati destilerije Jack Daniel's juče su na najvišem američkom sudu branili ime brenda, u sporu sa proizvođačem aksesoara za kućne ljubimce.

Naime, poznati brend viskija tvrdi da igračka za pse Bad Spaniels Silly Squeaker sa svojim šalama - na temu izmeta - krši savezni zakon o žigovima, navodi se u zapisu na veb stranici Vrhovnog suda SAD.

O čemu je reč?

Dotični proizvod, odnosno igračka kompanije VIP Products LLC, zapanjujuće liči na flašu viskija Jack Daniel's, ima praktično istu veličinu, oblik, sličan stil fonta i crnu etiketu.

Drugim rečima, deluje kao da je Jack Daniel’s “Old No. 7 Brand Tennessee Sour Mash Whiskey” inspirisao VIP Products to create “The Old No. 2 On Your Tennessee Carpet” da upotrebi eufemizam za psa koji vrši nuždu.

Prema ranijoj presudi okružnog suda, upotreba žigova kultnog viskija "za prodaju igračaka za pse sa temom izmeta verovatno bi zbunila potrošače, prekršila žig Jack Daniel's  i okaljala ugled kompanije, koja ima reputaciju", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Proizvođač igračaka je kasnije dobio žalbu, kada je sud presudio da je upotreba žiga viskija bila nekomercijalna i kvalifikovana kao "ekspresivno delo".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>