• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mi smo pare prebacili, imaćete ih na računu ponedeljak, utorak": Vesić potpisao ugovor za Ovčarsku klisuru

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novac leže odmah posle vikenda

  • 0
Goran Vesić, potpisivanje ugovora Foto: Nikola Tomić

Ministar građevine i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas u Vladi Srbije ugovor sa predstavnicima jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije, za dodelu budžetskih sredstava radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata.

Kako je naveo, "novac je uplaćen, i očekuje se da bude na računima 9 opština odmah posle vikenda.

- Nastavljamo da ulažemo u infrastrukuturu, u razvoj zemlje; kao što sada stižemo za pola sata do Novog Sada, isto tako ćemo za 100 minuta stizati do Subotice, što je do sada izgledalo neverovatno - rekao je, između ostalog, Vesić danas za medije.

Podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture izdvojilo je 1,4 milijardi dinara za projekat integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i razvoja južne i zapadne Srbije.

Reč je o devet lokalnih samouprava - Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Prokuplju, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Lučanima.

Ugovore sa ministrom su potpisali gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, član gradskog veća Leskovca, Zoran Branković.

Ispred opštine Prokuplje ugovor je potpisao predsednik te opštine, Milan Aranđelović, za grad Kraljevo gradonačelnik Predrag Terzić, a u ime opštine Lebane - predsednik Ivan Bogdanović.

Za opštinu Medveđa, ugovor je potpisao predsednik Dragan Kulić, u ime opštine Kuršumlija predsednik Vojimir Čarapić, a za opštinu Bojnik predsednik te opštine Nebojša Nenadović.

- Iako su ovo naizgled mali projekti, oni svakako čine deo mozaika novog lica Srbije - rekao je ministar i dodao da će u narednom periodu razgovarati i sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji te da su očekivanja, da sredstva za ovakve projekte u narednoj godini budu veća, opravdana.

Video: Vesić potpisao ugovor sa studentima: Posao u ministarstvu za njih 23

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>