• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kina i Epl su rasli zajedno": Tim Kuk u prvoj poseti zemlji od izbijanja pandemije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poseta Kuka dolazi u vreme "tehnološkog sukoba" Pekinga i Vašingtona

  • 0
Tim Cook, Tim Kuk Tim Kuk / Foto: Tanjug/AP

Američki proizvođač Iphone uređaja Epl i Kina su "rasle zajedno" tokom prethodne tri decenije, i veza između kompanije i jednog od njegovih najvećih tržišta postala je "simbolična", rekao je izvršni direktor Epla Tim Kuk na Kineskom razvojnom forumu u Pekingu.

U svojoj prvoj poseti, od izbijanja pandemije, Kuk je rekao da će kompanija uskoro proslaviti tridesetogodišnjicu poslovanja na kineskom tržištu prenosi RT.

- Ne možemo biti više uzbuđeni... Epl i Kina... rasle su zajedno i tako je ovo bila simbiotska vrsta odnosa - izjavio je Kuk.

CEO Epla takođe je pohvalio  "veoma veliki lanac snabdevanja u Kini", kao i "uspešan App Store" u zemlji.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na lokalne novine, Kuk je takođe pohvalio napore Kine u pogledu inovativnih tehnologija, navodeći da se "inovacije u Kini brzo razvijaju i veruje da će biti još brže".

Poseta Kuka dolazi u vreme "tehnološkog sukoba" Pekinga i Vašingtona. Takođe, put je propraćen teškom godinom za Apple usled oštrih mera u Kini uzrokovanih pandemijom.

Podsetimo, Epl je razmatrao da prebaci deo svoje proizvodnje u Vijetnam i Indiju.

Ipak, Kina ostaje važan segment njihovog poslovanja zbog dostupnosti materijala i komponenti, kao i dobro organizovane infrastrukture i pristupa velikoj i jeftinijoj radnoj snazi profesionalnih inženjera.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>