• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle tri decenije stiže velika investicija: U Malom Zvorniku investitor iz Egipta otvara fabriku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Investitor se ugovorom, koji je nedavno potpisan, obavezao da u roku od dve godine zaposli ukupno 100 radnika

  • 6
Egipat, investicije

Foto: D.G.

Investitor iz Egipta, kompanija „Egypt plywood” u Malom Zvorniku otvara pogon za proizvodnju furnira, čime se posle tri decenije u ovom mestu oživljava industrijska prerada drveta.

Naime, svojevremeno je DP "Gučevo" bilo jedan od lidera u ovoj industrijskoj grani u Srbiji, a posle neuspešne privatizacije devedestih godina prerada drveta koje je veliko prirodno bogatstvo ovog kraja je unosan biznis za nekoliko pilana.

- Uz podršku Vlade Republike Srbije posvećeni smo oživljavnju privrede u ovom kraju i stvaranju uslova za zapošljavanje. U poslednje četiri godine, pored fabrika za proizvodnju tekstila i PVC stolarije koje su otvorili investitori iz Turske, ovo je treća strana investicija u Malom Zvorniku. U industrijskoj zoni imamo još slobodnih 2,5 hektara gde je skoro sasvim završena infrastruktura, pa smo spremni za razgovore sa novim investitorima - kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Investitoru iz Egipta u industrijskoj zoni "Donje naselje" u zakup je na 25 godina ustupljeno oko pola hektara zemljišta za proizvodnu halu, parking i stovarište sirovog drveta, kao i 500 kW električne energije iz trafostanice. U fabrici će u početku raditi 35 radnika, ali bi ubrzo proizvodnja bila organizovana u dve smene i zaposlilo još 35 radnika.

Egipat, investicije

Foto: D.G.

Investitor se ugovorom, koji je nedavno potpisan, obavezao da u roku od dve godine zaposli ukupno 100 radnika.

- U naredna dva do tri meseca biće uređen prostor u proizvodnom pogonu i dopremljene mašine i u tom roku se očekuje početak proizvodnje. U međuvremenu će biti obavljeni razgovori sa nezaposlenim na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje koji žele da rade u fabrici. Posao nije težak i zahtevan pa šansu za posao imaju i žene - dodaje Jevtić.

Kompanija „Egypt plywood” do sada nije poslovala u Srbiji, a u matičnoj fabrici u Egiptu osim furnira proizvodi i šperploču.

Kompletna proizvodnja iz pogona u Malom Zvorniku će se izvoziti u Egipat i na druga tržišta.

Video: Puštena u rad prva solarna elektrana u industrijskom pogonu u Srbiji: EU donirala 10 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    30. mart 2023 | 14:17

    E kada je on iz Egipta stigao da ulaže kod nas pored tolike sirotinje u njegovoj zemlji, svaka mu čast onda...

  • Mi

    30. mart 2023 | 13:32

    MRVICE ZA MALE SREDINE A KOLACI ZA BEOGRAD.NRPISTENO PREMA OSTSTKU SRBIJE.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>