• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Da li smo spremni za budućnost digitalne trgovine? Saznajte na "Adrija samitu"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Plašite li se promena ili jedva čekate?

  • 0
Adria Summit 2023 Foto: Adria Summit 2023/Promo

Nakon uspešne prošlogodišnje konferencije, sa nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnji Adria Summit 2023 “Budućnost digitalne trgovine” koji će se održati od 3. do 7. maja i to na dve lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Konferencija će obuhvatiti buduće trendove koji oblikuju tradicionalnu omnikanalnu e-trgovinu, a ići će dalje i ka tehnologijama i modelima koji omogućavaju razmenu potpuno digitalnih dobara i usluga, kao i budućnost digitalnog novca.

Očekuje se preko 60 govornika, na 8 panela, a pored novih formata diskusija i umrežavanja, organizatori su spremili i lepa iznenađenja za sve učesnike samita. Zoran Torbica, jedan od organizatora i čovek čije je ime neizostavno kada je se govori o Internet poslovanju, za sve učesnike samita ima jedno vrlo interesantno pitanje: Plašite li se promena ili jedva čekate?

On takođe ističe da su svi koji se trude da prate promene i da predvide čak i blisku budućnost u najuzbudljivijem dobu.

“Da li je sadašnjost postala budućnost? Svi koji se trude da prate promene i da predvide čak i blisku budućnost su u najuzbudljivijem dobu. Imate li osećaj da se sve menja, drugačije je ali je nekako i poznato? Da li je globalna inflacija izazov ili je možda početak kraja nacionalnih banaka? Kriptovalute “skaču” svaki dan, jesu li kriptovalute prošle dečije bolesti? Znate li uopšte šta je decentralizacija finansija? Hoće li fintech ugroziti banke? Hoće li banke se prilagoditi promenama i koliko brzo? Šta je i gde je sada blockchain? Zašto je superioran u čuvanju podataka? Može li se kompromitovati? Kako je mašinsko učenje postalo veštačka inteligencija? Šta će veštačka inteligencija sve zameniti?”

Na brojnim panelima tokom samita posetioci će moći da dobiju odgovore na sva ova i druga pitanja, a sada vam predstavljamo samo neke od govornika:

Marko Čadež - predsednik Privredne komore Srbije

Pored toga što je predsednik PKS, Čadež je i član Upravnog odbora 6 komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, član Upravnog odbora EUROCHAMBRES, najveće evropske poslovne asocijacije u kojoj je bio potpredsednik Komiteta za jedinstveno tržište, a sada je potpredsednik Komiteta za susedstvo i proširenje i zadužen je za mrežu digitalnih usluga Eurochambres-a.

Ljiljana Ahmetović - CEO Shoppster

Sa preko deset godina iskustva i najvišim pozicijama u prodaji, magistraturom iz ekonomije i opširnim znanjem u ovoj oblasti, Ljiljana Ahmetović je poznata kao jedan od stubova regionalne e-trgovine. Kao strastveni mentor i zaljubljenik u razvoj zaposlenih, njen trenutni poduhvat su Shoppster.rs i Shoppster.si. Takođe aktivno doprinosi razvoju e-trgovine kao član upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

Jiri Marek - CEO Air Serbia

Kompaniji Air Serbia se pridružio 2019. godine kako bi vodio odeljenje za komercijalu i strategiju tokom ambicioznog plana rasta avio-kompanije kako bi postala vodeći regionalni prevoznik na Balkanu. Januara 2022. je imenovan za generalnog direktora Air Serbia.

Milan Gospić - direktor Microsoft-a za Srbiju

Milan Gospić vodi Microsoft u Srbiji od januara 2021. godine kao direktor zadužen za digitalnu transformaciju, fokusirajući se na strateški razvoj tržišta, klijenata i partnera. Od 2022. godine je i član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i aktivno doprinosi razvoju Digitalne agende sa ostalim članovima AmCham-a.

Aleksandra Đurđević - potpredsednica Delta Holdinga

Aleksandra Đurđević je potpredsednica Delta Holdinga i direktorka Delta Auto od 2016. godine. Vodi brendove BMW, HONDA i MINI automobila, HONDA, BMW i KTM motocikala, kao i kompaniju Delta polovni automobili za prodaju polovnih automobila i Delta Rent Services za iznajmljivanje vozila.

Ivan Tanasković - direktor Ecommerce Asocijacije Srbije

E-Commerce menadžer sa preko 15 godina iskustva u internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu. Vredno biznis iskustvo stekao je vodeći jednu od najvećih internet ritejl prodavnica kod nas - Tehnomanija.rs. Znanje dopunjuje internacionalnim iskustvom u kozmetičkoj industriji (L'Oréal) i industriji igara na sreću (Mozzart). Od 2019. godine član je Upravnog odbora eCommerce Asocijacije Srbije i redovni predavač na Ecommerce Akademiji, od poslednjeg kvartala 2022. godine preuzima ulogu Direktora Ecommerce Asocijacije Srbije.

Adria Summit 2023 Foto: Adria Summit 2023/Promo

Tomislav Radoš - potpredsednik Hrvatske privredne komore

Tomislav Radoš, potpredsednik Hrvatske privredne komore, rođen je 2. aprila 1971. godine u Požegi, Hrvatska. Radoš je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je disertacijom pod nazivom "Odnos između strategije i poslovne uspešnosti hrvatskih preduzeća". Trenutno obavlja funkciju potpredsednika Hrvatske privredne komore za industriju, IT, energiju i zaštitu životne sredine.

Luka Burilović - predsednik Hrvatske privredne komore

Luka Burilović je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Podravka d.d. Osim drugih funkcija, gospodin Burilović je predsednik Hrvatskog nacionalnog odbora Međunarodne privredne komore (ICC), član Upravnog odbora Udruženja evropskih privrednih komora (EUROCHAMBRES) i član Upravnog odbora Fondacije Hrvatske akademije nauka i umetnosti.

Srđan Kondić - CEO i izvršni direktor Addiko banke

Srđan Kondić rođen je 28. oktobra 1982. godine u Banjoj Luci. Nakon završene srednje škole, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2005. godine. Godine 2012. stekao je titulu magistra ekonomskih nauka braneći tezu pod nazivom "Uticaj globalne finansijske krize na jačanje otpornosti bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini". U septembru 2022. godine odbranio je doktorsku disertaciju na temu "Upravljanje likvidnošću kao primarni determinanta kreditne sposobnosti banke" i stekao titulu doktora ekonomskih nauka.

Ivan Smiljković - Član Izvršnog odbora ProCredit banke

Učestvovao je u brojnim panelima i javnim raspravama o zelenim finansijama i zaštiti životne sredine, a visoko se posvećuje ostvarivanju razvojne misije ProCredit banke u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Više detalja pogledajte na adriasummit.com gde se možete i prijaviti za učešće na ovom jedinstvenom regionalnom skupu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>