• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić o povoljnim stanovima u Srbiji: "Možda bude i za mlade parove, medicinare, profesore..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar se osvrnuo i na započete projekte iz domena saobraćaja i infrastrukture

  • 1
Sretan par žena devojka muškarac muž selidba kutije  stan

Foto: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je da bi projekat gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti mogao da se proširi i na druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, medicinski radnici i slično, ali da je to za sada samo na nivou ideje.

- Što se tiče stanova za pripadnike službi bezbednosti, u ovom trenutku se radi na tom projektu, priprema se i jedna izmena zakona. Postoji ideja u vladi da se prave stanovi za druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, lekari, medicinske sestre i tako dalje. To je za sada samo na nivou ideje, a da li ćemo ići dublje u realizaciju tog projekta, to ne mogu sad da vam kažem - rekao je Vesić za Tanjug i dodao da se u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zalažu za izgradnju stanova i za te ciljne grupe, ali da to ne zavisi samo od njegovog ministarstva.

- Zavisi od toga koliko država ima sredstava i koliko će se na taj način uticati na stambenu izgradnju. Nikada nije dobro da država preuzme vodeću ulogu kada je u pitanju stambena izgradnja, već samo da bude u ovoj meri prisutna, kao što je prisutna sada sa stanovima bezbednosti. Ne može država da bude jedini graditelj i da na taj način utiče na tržište - rekao je Vesić.

Što se tiče projekata koji će biti završeni do kraja leta, odnosno do kraja godine, ministar je istakao, pre svega, da će u junu biti završena obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka.

- Kada je reč o drugim projektima, u aprilu će biti završen prvi deo Moravskog koridora od Pojata do Makrešana. Kasnije, u septembru Kruševac će biti priključen na autoput. Do kraja godine završićemo deonicu Sremska Rača - Kuzmin, zatim ide deonica Iverak - Lajkovac - naveo je Vesić.

Kako kaže, u avgustu ili septembru biće završena i deonica Ruma - Šabac, a kasnije do 2024. i do Loznice. On je rekao i da je prethodnih dana probijena druga cev na tunelu Laz i da bi i taj deo auto-puta "Miloš Veliki" trebao da bude završen do kraja godine.

- To je deo Preljina - Pakovraće i Pakovraće - Požega, ostalo je manje od 20 kilometara koji treba da budu završeni do kraja godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>