• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Između Srbije i Kine sada stoji samo "slobodno nebo", potpisan važan memorandum

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukidaju se sve restrikcije vezane za avio-saobraćaj između dve zemlje

  • 0
vesic - memorandum Foto: Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je danas da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije za vazdušni saobraćaj između Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

- U Beogradu je danas potpisan memorandum koji omogućava da možemo potpuno slobodno da obavljamo avio-prevoz između Kine i Srbije, bez restrikcija koje su do sada postojale i za kineske i za srpske prevoznike.

Kako Vesić dalje ističe, ukidaju se sve restrikcije i omogućava se podela kod šera, a ukidaju se i sve restrikcije u broju sletanja, korišćenju aviona drugih avio-prevoznika.

vesic - memorandum Foto: Predrag Mitić

- Suština ovog memoranduma znači da između Kine i Srbije postoji "slobodno nebo", i da možemo slobodno da radimo. Verujemo da ćemo u budućnosti i u drugim oblastima, kao što je trgovina, imati takvu vrstu sporazuma, ali i u ovom slučaju, prvo postižemo rezultate u avio-saobraćaju, što je negde i normalno, s obrziom na to da avio-saobraćaj uvek ide ispred svih - rekao je Vesić, i naveo da se u budućnosti očekuje više letova prema Kini.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>