• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uber omogućio tinejdžerima da se sami voze u automobilu: Ovo nije jedina novina prevoznika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ranije mlađima od 18 godina nije bilo dozvoljeno da koriste Uber bez pratnje odrasle osobe u automobilu

  • 0
uber Foto: Unsplash

Uber uvodi nove funkcije kako bi ljudima svih uzrasta olakšao pristup svojoj usluzi prevoza, uključujući opciju koja će omogućiti tinejdžerima mlađim od 18 godina da se prvi put voze sami.

Uber je na godišnjoj konferenciji predstavio novu funkciju naloga tinejdžera, koja omogućava deci između 13 i 17 godina da se voze i sami budu u kolima. Njihovi roditelji i staratelji takođe mogu da ih nadgledaju na daljinu preko aplikacije.

Nova opcija se pojavljuje 22. maja u više od deset oblasti u Sjedinjenim američkim državama i Kanadi, uključujući Njujork, Atlantu, Dalas i Hjuston, a sa planovima za pokretanje u više gradova u narednim nedeljama i mesecima.

Ranije mlađima od 18 godina nije bilo dozvoljeno da koriste Uber bez pratnje odrasle osobe u automobilu. Uberov potez dolazi u trenutku kada su tehnološke kompanije, a posebno kompanije društvenih medija, sve više pod lupom uticaja koji njihovi proizvodi mogu imati na tinejdžere.

Na događaju u sredu, izvršna direktorka Ubera, Dara Khosrovsahi, predstavila je ovu opciju kao pomoć porodicama u žongliranju sa obavezama svoje dece i naglasila visok nivo bezbednosti usluge, kako bi se osiguralo da "roditelji mogu da budu mirni".

Nova usluga uključuje jedinstveni PIN broj koji će tinejdžeri morati da daju svom vozaču pre nego što se ukrcaju i audio snimanje vožnje u aplikaciji. Funkcija za praćenje putovanja uživo takođe omogućava roditeljima da prate napredak putovanja putem Uber aplikacije. A roditelji mogu da kontaktiraju vozača direktno tokom putovanja, kao i da kontaktiraju sa Uberovim timom za podršku.

Khosrovshahi je takođe rekao da će "samo iskusni i visoko ocenjeni vozači imati pravo da putuju sa tinejdžerima". Uber je rekao da je konsultovao Safe Kids Worldwide, neprofitnu organizaciju posvećenu zaštiti dece, u vezi sa razvojem naloga za tinejdžere.

Uber je u sredu takođe rekao da pokreće telefonski broj širom zemlje za sve koji nemaju aplikaciju da bi mogli da koriste njegovu uslugu, što je verovatno za cilj da pomogne starijim Amerikancima koji možda nisu navikli da koriste pametni telefon.

Počevši od srede, klijenti iz SAD sada mogu da pozovu 1-833-USE-UBER (1-833-873-8237), besplatni broj, da razgovaraju sa agentom na engleskom ili španskom i zatraže vožnju na zahtev ili rezervišu jedan za buduće putovanje.

(Telegraf Biznis)

Video: Sedam miliona Kineza vozi električne bicikle

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>