• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važna vest za srpske kamiondžije: Mađarska udvostručila broj dozvola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanak srpsko-mađarske Mešovite komisije održan je u sredu, u onlajn formatu

  • 0
Vozač kamiona kamiondžija Foto: Pixabay.com

Mađarska je udvostručila broj dozvola za kamione iz Srbije za ovu godinu, odlučeno je na sastanku Mešovite komisije dve zemlje za drumski prevoz putnika i tereta, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su istakli, na taj način je praktično, ispunjen dogovor ministara građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije - Gorana Vesića i ministra građevinarstva i investicija Mađarske - Janoša Lazara od pre nekoliko meseci.

Sastanak srpsko-mađarske Mešovite komisije održan je u sredu, u onlajn formatu, na inicijativu Srbije, a na sastanku su razmatrana pitanja bilateralne robne razmene i učešća drumskog saobraćaja u toj razmeni, kao i prevoza tereta na teritoriji dve države, i prevoza putnika.

Kao rezultat sastanka, uvećan je broj dozvola za prevoz tereta u ovoj i narednim godinama.

Tako je srpskoj strani udvostručen broj dozvola za/iz treće države, sa 2.000 na 4.000 i to - 1.500 dozvola za vozila koja imaju minimum EVRO 5 i 2.500 za vozila sa minimum EVRO 6 motorima.

Uz potpuno liberalizivanje dozvola za bilateralne i tranzitne prevoze za vozila sa minimum EVRO 5 motorom, to će potpuno zadovoljiti potrebe Srbije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da se za 2024. godinu srpskoj strani dostavi i 500 bilateralnih dozvola za sve kategorije vozila, te 1.500 bilateralnih i 1.500 tranzitnih dozvola za vozila za minimum EVRO 3 motorom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>