• 34
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić najavio veliko povećanje plata i penzija: Ko koliko dobija i kada

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povećanje plata i penzija

  • 34
Aleksandra Vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju narodu, iznepo je sjajne vesti, a to je da pojedinim sektorima sledi povećanje plata.

Predsednik je odlučio da za svaki nivo obrazovanja dodeli povećanje, te je tako do detalja objasnio ko koliko dobija.

"Imamo jednu oblast u kojoj zarade nisu jedna platama, već su niske. Doneli smo odluku da posebno uvećamo zarade u prosveti. Od prvog septembra, za dva i po meseca idemo na povećanje plata. Pet i po odsto plus od prvog decembra još 10 odsto, što je ukupno 16 odsto", rekao je on.

"Posebno ćemo povećati zarade u prosveti, od 1. septembra povećanje 5,5 posto, a od 1. decembra ili 1.januara još 10 posto, biće prosečno blizu 90 000 dinara", rekao je predsednik.

"Želimo da osnažimo učenike i nastvamnike, brinemo o njima ali smo uspeli da obezbedimo novac, i za nas je važno da nastavimo saradnju sa MMF-om", istakao je Vučić.

Povećanje plata u zdravstvu

"Od prvog septembra, medicinske setre i tehnjičari dobijaju pšovećanje od 5.5%. Za lekare, policiju, vojsku mislim da ćemo takođe uimati novca, ali moramo da sačekamo kraj kvartala u građevini. Svi će imati povećanja, mali ovo su nam sada najveća", rekao je predsednik.

Značajno povećanje panzija

"Od prvog oktobra, za tri meseca, idemo sa povećanjem od 5.5%, a od prvog januara 14.6% povećanje penzija, kumulativno skoro 21% povećanja, i od početkla godine 20% to vam je 40% za godinu dana", rekao je predednik.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Jasno je da će biti prevremenih izbora - jedino je pitanje kada, prelazne vlade neće biti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    7. jun 2023 | 21:16

    Vučić nastavlja sa pozitivnim trendom povećanja plata i penzija!

  • Ana

    7. jun 2023 | 20:52

    Ovo je odlicna vest. Predsednik Vucic neumorno se bori za svoj narod i za interese svog naroda. Na celu sa njim koracamo ka jos boljoj buducnosti.

  • Ja

    7. jun 2023 | 20:54

    A mi na minimalcu nek crknemo sto pre da nedocekamo penziju od 15000....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>