• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basta razgovarao sa predstavnicom Svetske banke: "Moramo raditi na apsolutnoj transparentnosti"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basta je dodao da moramo raditi na jačanju saradnje po pitanju razvojnih projekata u budućnosti

  • 2
rade basta, svetska banka

Foto: Tanjug/ Ministarstvo privrede/ Zoran Vujasinović

"Izuzetno mi je zadovoljsto što danas imamo priliku da razgovaramo o temama za koje je Svetska banka, kao naš dugogodišnji partner u ovom odgovornom poslu zainteresovana, kao što su produbljivanje tržišta kapitala i razvojno finansiranje", istakao je ministar privrede Rade Basta u razgovoru sa predstavnicom Svetske banke Džejn Hvang, koja je zadužena za finansijski sektor.

Basta je dodao da moramo raditi na jačanju saradnje po pitanju razvojnih projekata u budućnosti, kao i na apsolutnoj transparentnosti u svim projektima.

- Od suštinskog značaja su nam investicioni i infrasturkturni projekti zbog kojih je Republika Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner. O partnerskom odnosu govori i saradnja Republike Srbije i Svetske banke koja se već dugi niz godina razvija na obostrano zadovoljstvo - poručio je ministar Basta.

Kako je naveo, Srbija je na putu članstva u Evropskoj uniji i svakog dana ulaže velike napore u transformaciji privrede kako bi građani živeli bolje.

- Bolji život građana Srbije je za mene kao ministra privrede prioritet i nastaviću snažno da se zalažem za razvojne projekte koji nas vode putem prosperiteta. Dozvolite mi da još jednom istaknem važnost apsolutne transparentnosti u svim razvojnim projektima - dodao je Basta.

(Telegraf Biznis)

Video: "Žene su zakon" dobija sve veću podršku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>