• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zatvoren restoran čuvenog kuvara: Salt Bae burger proglašen najgorim mestom u Njujorku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gokče, koji je kuvao sa avijatorskim naočarima za sunce i u uskim belim majicama, nije sumnjao u uspeh svojih restorana

  • 0
Salt Bae Foto: Nicolas Pereyra / Sipa Press / Profimedia

Restoran Burger outlet, koji je bio u vlasništvu turske kuvarske senzacije Nusreta Gokčea, poznatog po tome što je ljuspice soli sa svoje podlaktice bacao na hranu, zatvoren je tri godine nakon što je proglašen za najgori restoran u Njujorku.

Salt Bae je pre nekoliko godina odlučio da otvori burger restoran u gradu koji je opsednut potragom za najboljim burgerom. Iako smešten na Park Aveniji, restoran nije najbolje prihvaćen, a u jednom trenutku je čak i optužen za seksizam, jer je nudio besplatan vegetarijanski "ženski burger" veličine predjela i u ružičastim lepinjama.

- Želeli smo da pohvalimo dame - rekli su tada i pozvali se na to da je ovaj štos dobro prošao u Dubaiju.

Ali Salt Bae Burger je takođe privukao negativnu pažnju, jer je u njemu mogao da se proba šejk od 99 dolata i zlatni burger od 100 dolara koji je bio upakovan u zlatnu foliju. Nedavno se pojavila i informacija da čuveni kuvar sakuplja ostatke vina sa stoloba, koje potom kao novo služi gostima. 

Skot Linč, recenzent za Gothamist, rekao je da je "imao nesrećnu priliku pre nekoliko nedelja da pojede nekoliko tužnih porcija bolničke hrane, a sve što sam probao u Salt Bae-u bilo je gore". Jelovnik je, napisao je, bio uokviren metalom kao nadgrobni spomenik "koji očigledno označava smrt svega što je prijatno u jelu".

Jeftin Vet Burger, dodao je, bio je "zapravo samo oskudan disk mesa koji se nalazi u mokroj, neprijatno slatkoj lepinji. Takođe je malen, ali ionako ne možete pojesti više od jednog zalogaja." Linč je Salt Bae Burger nazvao najgorim restoranom u gradu.

Gokče, koji bi kuvao sa avijatorskim naočarima za sunce i u uskim belim majicama, nije sumnjao u uspeh. On i njegovo kuvanje postali su poznati na društvenim mrežama zbog tehnike "kristali soli koji se odbijaju od ruke savijene u obliku labuda", što mu je donelo više od 52 miliona pratilaca na Instagramu.

Ali tehnika soljenja je takođe privukla neželjenu pažnju. Kada je Gokče prvi put stavio rukavice da izvrši soljenje, mnogi su se pitali da li je to možda zato što je tehnika inače kršila zdravstvena pravila.

Takođe, pre nego što je Salt Bae Burger otvoren, kompanija koja stoji iza restorana Nusr-Et nije dobijala sjajne recenzije.

Kritičar Njujork tajmsa Pit Vels rekao je da je doživeo korak više od pozorišne primene soli.

- Imao sam pantalone koje je Salt Bae začinio kao biftek - napisao je.

(Telegraf Biznis)

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>