• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vodeća organizacija za klinička istraživanja širi poslovanje u Srbiji: Povećava broj zaposlenih za 50 odsto

Vreme čitanja: oko 3 min.

Broji skoro 500 profesionalaca iz oblasti medicine, kliničkih ispitivanja, analitike i inženjeringa kliničkih istraživanja

  • 0
miš laboratorija istraživanje Foto: Shutterstock

Vodeća globalna organizacija za klinička istraživanja Worldwide Clinical Trials (Worldwide) širi svoje prisustvo u Srbiji zajedno sa povećanjem broja zaposlenih za 50% u odnosu na 2022. godinu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor tima za IT i preduzetništvo u Kabinetu predsednice Vlade Nenad Paunović, kao i predstavnici NALED-a, Američke privredne komore, kao i drugih organizacija i institucija sa kojima kompanija sarađuje.

Rast beogradskog sedišta je pokretač ekspanzije poslovanja Worldwide-a širom Evrope i nastojanja kompanije da bude pouzdan partner Vlade Republike Srbije i relevantnih institucija u inicijativama koje su usmerene na unapređenje kliničkih ispitivanja kako u Srbiji, tako i na međunarodnom nivou, kroz stvaranje veće konkurentnosti za istraživanja i inovacije.

Šta izdvaja tim u Srbiji?

Naučno-operativna ekspertiza Worldwide Clinical Trials, zajedno sa kontinuiranim fokusom na ključne terapijske oblasti kardiovaskularne, metaboličke, neuronauku, retke bolesti i onkologiju, okuplja međunarodno znanje i domaće stručnjake, pružajući im priliku da rade na najsavremenijim istraživanjima lekova budućnosti.

- Širom naše globalne organizacije, tim u Srbiji daleko je poznat po svojoj strasti i fokusu u poslu, kao i po marljivosti da podrže naše klijente na najbolji mogući način. Njihovo bogato terapijsko znanje i tehnička ekspertiza omogućili su da razvijemo fleksibilne planove kliničkih ispitivanja i brzo rešavamo izazove za naše klijente. Širenjem našeg globalnog poslovanja kroz ekspanziju tima i centra u Srbiji, za nas predstavlja ogromnu priliku, ali i odgovornost da nastavimo da ozbiljno pristupamo stvaranju vrednosti za region centralne i istočne Evrope - rekao je Dr Anđeliko Karta, predsednik Worldwide Clinical Trials.

Izvršna direktorka za ljudske resurse Džoj Klark nadovezuje se da je veliki deo uspeha u Worldwide-u utemeljen u pristupu da su ljudi uvek na prvom mestu.

Laboratorija naučnik Foto: Elnur Amikishiyev / Alamy / Alamy / Profimedia

- A sve sa ciljem da stvorimo radno okruženje u kojem timovi mogu da napreduju sa strašću i svrhom svakog dana. Uspeh našeg tima u Srbiji dokaz je ovakvog pristupa zaposlenima. Zadivljuje me rast tima u Srbiji – skoro 500 današnjih kolega koji su angažovani u svim oblastima našeg poslovanja iz beogradskog centra. Kada je osnovana kancelarija Worldwide-a u Srbiji, ona je prvenstveno bila podrška u radu na lokalnim projektima. Danas, tim iz Srbije radi na globalnim projektima, sa širokim doprinosom i uticajem na rezultat. Tim u Srbiji impresivno je transformisao lokalnu kancelariju u globalno središte za celu organizaciju.

Kao pionir kliničkih istraživanja u regionu i suosnivač Udruženja CRO kompanija u Srbiji, Worldwide se pozicinirao kao vodeća organizacija u kliničkim istraživanjima sa dostignućima koje prevazilaze granice Srbije obuhvatajući centralnu i istočnu Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Bliski istok, Afriku, i azijsko-pacifički region.

- Naš moderno dizajnirani poslovni prostor služi kao podsticaj inovaciji i saradnji osnažujući nas da efikasno ispunimo potrebe i rokove klijenata. Posebno sam ponosan na činjenicu da je naš tim u Srbiji postao četvorostruko veći samo za tri godine. Ovaj uspeh za nas je podsticaj da posvećeno nastavimo sa širenjem i privlačenjem vrhunskih talenta u Srbiji, jer predviđamo dalji rast našeg poslovanja i nakon 2024. godine. Štaviše, naša potpuna posvećenost ulaganju u edukaciju i razvoj zaposlenih, osiguraće da naši vodeći stručnjaci i naučnici u Srbiji imaju najbolje radno okruženje koje neguje njihove talente - naglašava dr Andre Ganem, Viši potpredsednik i Izvršni direktor Worldwide Clinical Trials u Srbiji.

O kompaniji

Worldwide Clinical Trials Srbija, osnovana je 2005. godine i u proteklih 18 godina širila je svoje poslovne prostorije u Beogradu šest puta, okupljajući danas skoro 500 profesionalaca iz oblasti medicine, kliničkih ispitivanja, analitike i inženjeringa kliničkih istraživanja.

Kao pionir kliničkih istraživanja i ekspert u prostoru organizacije kliničkih istraživanja, Worldwide Clinical Trials, identifikovao je, obučio i razvio većinu lokacija i istraživača u regionu.

Worldwide Clinical Trials ponosni je suosnivač Udruženja CRO kompanija u Srbiji i prepoznat je kao vodeća organizacija u pružanju usluga kliničkih istraživanja, sa dostignućima koja se protežu izvan granica Srbije i obuhvataju Centralnu i Istočnu Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Bliski istok, Afriku, i azijsko-pacifički region.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>