• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kovid je izazvao zdravstvenu, ekonomsku, ali i ljubavnu krizu: Opala prodaja vereničkog prstenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupci, doduše, manje troše i zbog inflacije, odnosno menjaju potrošače navike

  • 0
prsten, veridba, verenički prsten Foto: Shutterstock

Pandemija je u velikoj meri poremetila naše živote, mnogi bi čak rekli - trajno, a jedna od posledica je i ljubavna kriza miliona ljudi širom planete.

Naime, korona je uspela da oštro pogodi kolektivno zdravlje, svetsku ekonomiju, a čak i stub društva - osnivanje porodice, bračnu zajednicu, zabavljanje.

Prema pisanju Njujork tajmsa, najveći svetski prodavac nakita, "Signet Jewelers", veruje da je kovid-19 u tolikoj meri uticao na zabavljanje da je ovogodišnja prodaja vereničkog prstenja potpuno podbacila.

Procenjujući da se situacija neće tako brzo i lako vratiti na staro, ova kompanija je revidirala svoje prognoze vezane za prodaju i profit za ostatak 2023. godine.

- Kao što smo i predvideli, u ovom kvartalu je bilo manje veridbi i venčanja, zbog zaustavljanja zabavljanja usled kovida - rekla je izvršna direktorka "Signet Jewelers", a prenosi Tajms.

Ipak, iako je "pauza" u dejtingu tokom poslednje tri godine uticala na slabiju kupovinu ove vrste nakita, to svakako nije jedini faktor koji je oborio prodaju.

Potrošači kupuju manje i zbog inflacije, a više štede jer ne znaju u kom će se smeru ekonomija dalje razvijati. Generalno gledano, industrija venčanja u celosti prolazi kroz izazovan period, barem u svetu, jer se organizacije još uvek sporije odvijaju.

Mnoge aktivnosti vezane za venčanja snažno su se oporavile u 2022. godini, ali treba vreme da se profit vrati.

Njujork tajms dalje konstatuje da dobar deo prodavnica nakita jeste pod pritiskom, ali ima i "svetlih primera", poput brenda "Tifany & Co.", koji pokazuje kontinuirani rast početkom 2023, uključujući snažnu prodaju čak i u sektoru nakita.

Inače, "Signet" veruje da će se u narednim godinama maloprodaja vereničkog prstenja oporaviti, ali tek u periodu od 2024. do 2026. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>