• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dosetili se kako da doskoče nemarnim turistima: Nema više ostavljanja uključene klime

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz pomoć aplikacije moguće je upravljati klima uređajima, uključujući i onim koji nemaju "pametni sistem"

  • 0
klima uređaj, grejanje hlađenje, Struja štednja struje

Foto: Shutterstock

Leto je stiglo, a sa njim i većanje na koju ćemo destinaciju ove godine, kao i da li za pojedine smeštaje vredi izdvojiti traženu svotu novca. I tako, dok mi razmišljamo da li je tražena suma korektna, zaboravljamo na sve one negativne aspekte sa kojima se najmodavci susreću, pa otuda možda i traže koji evro više.

Uništen inventar definitivno je najveći problem sa kojim se jedan vlasnik nekretnine može susresti, ali ni visoki računi za struju ne zaostaju mnogo.

Naime, možda vam se nekada desilo da ste zaboravili da isključite klimu u apartmanu, ili ste pak čuli od nekoga da im je ceo dan ostao uključen uređaj iako nisu bili u smeštaju?

Upravo iz tog razloga, hrvatska firma MyRent osmislila je aplikaciju putem koje je moguće upravljati klima uređajima, uključujući i onima koje nemaju "pametni sistem".

Njihovo rešenje pod nazivom "Obby" daje mogućnost automatskog gašenje klima uređaja uz pomoć detektora osetljivog na pokret koji otkriva kada u prostoriji nema nikoga.

Čak postoji mogućnost i uključivanja ili isključivanja klime na daljinu, pa tako gosti mogu da rashlade smeštaj i pre svog povratka prenosi Poslovni.hr.

Prema nedavnom pisanju Telegraf Biznisa, otprilike 10 klima uređaja će se prodavati svake sekunde od sad pa do 2050. godine.

I dok nas hladi, na životnu sredinu, klima ima veoma negativan uticaj. Naime, ovi uređaji stvaraju čak 4 puta više štetnih gasova od avio-industrije.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>