• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teorije zavere hrvatskih ugostitelja: "Tekstove o poskupljenjima plaćaju stranci"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Što se tiče objava u stranim medijima, u Hrvatskoj smatraju da je reč o PR kampanji

  • 5
Hrvatska more Istra Fažana cene Foto-ilustracija: Shutterstock, Milena Đorđević

Turistička sezona je na vrhuncu, sabiraju se dolasci i noćenja, ali se sve više i više govori o nizu tekstova o hrvatskoj turističkoj ponudi u stranim medijima.

Barbara Marković, predsednica Hrvatskog udruženja porodičnog smeštaja, rekla je u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", kako su kritike krenule iz domaćih medija, ali su se proširile. Smatra da je reč o tome da konkurencija hrvatskom turizmu ne oprašta uspehe ostvarene proteklih godina, čak i za vreme pandemije.

- Moje mišljenje je da ti mediji potenciraju možda i malo više nego što je realno. Možda nas ta konkurencija udara nekako s boka - rekla je Marković.

Dodala je da cene jesu više, ali da je tako u celom svetu, prenosi Poslovni dnevnik. 

Boris Žgomba, predsednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj privrednoj komori i potpredsednik Evropskog udruženja putničkih agencija, rekao je kako je sigurno da su u nekim segmentima pojedinci poskupeli malo više nego što je trebalo.

- Da toga nije bilo, imali bismo savršenu turističku godinu - rekao je Žgomba.

Međutim, što se tiče objava u stranim medijima, smatra da je reč o PR-kampanji.

- Medijski je to izazvalo velike odjeke u inostranastvu, ali nemojmo zaboraviti, to su velikom većinom PR članci koje plaća naša konkurencija. To je normalna, ne možda moralna, okolnost koju smo morali i moramo očekivati - dodao je.

Žgomba je rekao i da konverzija na evro nije uzrokovala, ali je ogolila poskupljenje, jer je gostu potpuno jednostavno da uporedi cene. Poskupljenja su u redu isključivo ako su vezana za povećanje kvaliteta, poručio je.

(Telegraf Biznis)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    18. avgust 2023 | 13:13

    Nije tako u celom svetu, poznata je tradicia Balkanaca da se zele obogatit preko noci al ne postenim radom vec pljackom. Koliko je Yuga bila razvijena industrijom, brodogradnjom i hiljadama firmi, sa jednom platim se deca skolivala, kuce gradile bez nekih kredita a danas ko to graddi. Pojedinci koji su sve pokrali i unistili a ostali nek gladuju. Cene su vam skuplje nego vani jer ste unistili domacu proizvodnju i radite export- import. Kupi pa sirotinji preprodaj, naravno ko moze to kupit. Zato ste zatvorili Goli Otok jer bi se odavno tamo nasli daima pravde u ex Yugi.

  • ANTE BAN

    18. avgust 2023 | 14:58

    Treba im reći; "Uzalud vam trud, svirači!" Mi ćemo ionako premašiti plan- cca 12 mlrd dolara! A- da li sa par stotina tisuća osta više ili manje, nebitno je!

  • Knezevic

    18. avgust 2023 | 13:56

    Udjes na google naps i pogledas cene na meniju svakog objekta. I sta veli gospoja urotili se dusmani🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>