• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: "Agencija za postupak konverzije zemljišta bez naknade" ne postoji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić je rekao da je naziv "Agencija za postupak konverzije" izmišljanje agencije koja ne postoji

  • 0
Montažna kuća gradnja papiri Foto: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da se, kako je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, osniva Agencija za prostorno planiranje koja obavlja postupak konverzije, te da nije reč o "Agenciji za postupak konverzije zemljišta bez naknade" kako su objavili pojedini mediji.

"Da su pročitali izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, razumeli bi da se osniva Agencija za prostorno planiranje kakve postoje u većini zemalja Evropske unije i koju je Srbija imala do pre osam godina. U Zakonu piše i da ta Agencija za prostorno planiranje obavlja postupak konverzije", objavio je ministar na svom nalogu na društvenoj mreži X (tviter).

Vesić je rekao da je naziv "Agencija za postupak konverzije" izmišljanje agencije koja ne postoji, i poručio da su oni koji žele mogli da se raspitaju.

"Tako piše. Ali kada ne umeš ili ne želiš da pročitaš Zakon i Uputstvo, tada izmišljaš agencije koje ne postoje. A mogli su samo da pitaju. Malo pismo koje počinje sa `dobar dan, da li možete da nam potvrdite...'", naveo je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>