• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berluskonijeva deca postigla saglasnost oko nasledstva, najstarijima ide najveći deo kolača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe, u skladu sa njegovim poslednjim željama

  • 2
Marina Berlusconi Marina Berluskoni (levo) i Marta Fašina / Foto: Alessandro Serrano'/AGF / Sipa Press / Profimedia

Petoro dece bivšeg italijanskog premijera, Silvija Berluskonija, postiglo je dogovor o testamentu pokojnog milijardera, a dvoje najstarije dece formalno je preuzelo kontrolu nad očevim poslovnim carstvom vrednim sedam milijardi evra.

"Marina i Pjer Silvio Berluskoni zajedno dobijaju indirektnu kontrolu nad grupom Fininvest SpA, jasno obezbeđujući njegovu stabilnost i kontinuitet upravljanja", navodi se u saopštenju porodičnog holdinga.

Kako prenosi Corriere della Sera, od Berluskonijeve smrti 12. juna, advokati i konsultanti su radili na razjašnjavanju mnogih aspekata i vrednosti imovine finansijskog magnata.

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe, u skladu sa njegovim poslednjim željama, navodi se u saopštenju.

"Marina, Pjer Silvio, Barbara, Eleonora i Luiđi Berluskoni objavljuju da su prihvatili nasleđe svog oca, tumačeći njegove poslednje želje u potpunoj harmoniji, kako bi odali počast sećanju na svog oca sa dubokom zahvalnošću, inspirisani njegovom ogromnom velikodušnošću", navodi se u saopštenju.

Berluskoni je krajnje jasno izrazio svoje želje, dodelivši sav raspoloživi deo Marini i Pjeru Silviju, deci svoje prve supruge Karle Elvire Dal'Oglio.

To znači da 53 procenata Fininvest-a pripada Marini i Pjeru Silviju, a 47 odsto dele preostalo troje dece.

Ostatak zaostavštine, odnosno vile, čamci, umetnička dela, lična ulaganja, bankovni računi, biće podeljeni u odnosu 60/40, odnosno 60 odsto Marini i Pjeru Silviju i 40 odsto proporcionalno Barbari, Eleonori i Luiđiju.

U testamentu, Berluskoni je ostavio i tri zaveštanja - prvo od 100 miliona je u korist njegovog brata Paola Berluskonija, a sličan iznos će pripasti njegovoj partnerki Marti Fašini, a 30 miliona ostavio je svom prijatelju Marčelu Del'Utriju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    12. septembar 2023 | 09:01

    Prijatelju ostavio 30 miliona......e to je prijatelj i pravo prijateljstvo.......

  • Vlado

    12. septembar 2023 | 11:57

    Marcelo Del Lutri,Berluskonijev prijatelj,kome je ostavio 30 miliona evra,osudjivan je zbog saradnje sa sicilianskom mafijom na 8.5 godina zatvora,i pusten je ranije zbog bolesti.Po rodjenju je sa Sicilije,ali je u Milano studirao,zajedno sa Berluskonijem i prijatelji su jos iz tog vremena.Bio je covjek od Berluskonijevog beskrajnog povjerenja,senator,zajedno sa Berluskonijem osnivac partije "Forza Italia".Inace,Berluskoniju nikada nije dokazana saradnja sa mafijom,iako su to mnogi zeljeli,politicki protivnici,mnogo novinara,rezisera,knjizevnika drugih intelektualaca. Berluskoni je tu mrznju prema njemu pravdao ljubomorom I zavidonoscu na njegovom uspjesanom poslovnom zivotu i parama koje je imao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>