• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najvećih azijskih zajmova ove godine: U igri 3,5 milijardi dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Transakcija i dalje nije finalizovana i uslovi su i dalje podložni promeni

  • 0
Gautam Adani Gautam Adani / Foto: SAM PANTHAKY / AFP / Profimedia

Adani grupa razgovara sa bankama o refinansiranju duga preuzetog za finansiranje kupovine Ambuja Cements Ltd, sa zajmodavcima podeljenim u tri kategorije, u onome što bi mogao da bude jedan od najvećih sindiciranih  kredita u Aziji.

Banke će verovatno refinansirati ukupno 3,5 milijardi dolara, prema izvoru upućenom u slučaj. Adani bi otplatio najmanje 300 miliona dolara za prvobitni objekat Ambuja, rekli su.

Indijski konglomerat, na čijem čelu je Gautam Adani, već nekoliko meseci vodi pregovore sa zajmodavcima jer želi da refinansira što više od 3,8 milijardi duga, uzetog za kupovinu Ambuje.

Napredni pregovori su najnoviji znak da se konglomerat vraća normalnijem poretku poslovanja nakon što su ga potresle optužbe za malverzacije od strane američkog kratkog prodavca Hindenburg Research, o kojima je i Telegraf Biznis pisao.

Transakcija i dalje nije finalizovana i uslovi su i dalje podložni promeni. Ako se ugovor zaključi, to bi bio četvrti najveći zajam u Aziji van Japana ove godine, prema podacima koje je prikupio Blumberg.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>