• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAD uvele novi paket sankcija Rusiji: Na udaru fizička lica i kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saopštenje je izdao Stejt department

  • 2
Rusija, sankcije Foto: Shutterstock

SAD su uvele novi paket sankcija usmeren protiv ruskih kompanija i fizičkih lica, saopštio je danas američki Stejt department.

- Danas, u koordinaciji sa Ministarstvom finansija, Stejt department uvodi sankcije kako bi dalje uticao na pojedince i entitete povezane sa ruskim ratnim naporima i drugim zlonamernim aktivnostima - navodi se u saopštenju.

Vašington je uveo sankcije protiv više od 30 fizičkih i više od 200 pravnih lica, a među njima se nalaze kompanija Arktik LNG 2 koja je uključena u ključni ruski projekat vezan za tečni prirodni gas, kao i firma iz sektora metalurgije i rudarstva Rustitan.

Sankcije su uvedene Sveruskoj regionalnoj razvojnoj banci, Berzi Sankt Peterburga, banci Ruski standard, velikom ruskom konglomeratu AFK Sistema i srodnim strukturama, kao i Moskovskom državnom tehničkom univerzitetu Bauman.

Na spisak sankcionisanih lica su dodati, između ostalih, zamenik ministra za digitalni razvoj Rusije Oleg Kačanov, zamenik ministra energetike Anastasija Bondarenko, predsednica Upravnog odbora Nacionalnog centra za pomoć nestaloj i povređenoj deci Jelena Milska.

Na listi su se našli i glavni konstruktor podružnice koncerna Kalašnjikov nazvane Zala Aero, Aleksandar Zaharov, koji je učestvovao u razvoju dronova Lanset, i članovi njegove porodice.

Kao rezultat današnje akcije sva imovina i interesi u imovini ovih lica koja se nalaze u Sjedinjenim Državama ili u posedu ili pod kontrolom američkih građana su blokirani i moraju se prijaviti Kancelariji za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija (OFAC), zaključuje se u saopštenju Stejt department

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. novembar 2023 | 17:25

    SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI !!!! NATO NECE VLADATI SVETOM !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>