• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Top tri najskuplja grada na svetu: Da li se nešto promenilo ove godine?

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog rekordne inflacije, u Zapadnoj Evropi se nalaze četiri grada od 10 najskupljih

  • 1
Švajcarska Foto: Shutterstock

Singapur i Cirih su ove godine proglašeni za najskuplje gradove na svetu, a sledi ih Njujork, otkrio je istraživačko-analitički ogranak Ekonomist grupe, po imenu Economist Intelligence Unit (EIU). U pitanju je istraživanje o troškovima života u svetu, koje je objavljeno ove nedelje.

Singapur je, tako, zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu deveti put u poslednjih 11 godina. Ova država-grad ima najviše cene prevoza na svetu, a takođe je i jedna od najskupljih za odeću, namirnice i alkohol, pokazalo je istraživanje, piše RT.

Cirih se popeo sa šestog mesta na drugo i time se maltene izjednačio sa Singapurom - zbog rasta cena hrane, potrepština za domaćinstvo i rekreaciju, kao i zbog snage švajcarskog franka.

Njujork je pao na treće mesto, izjednačivši se sa Ženevom, dok je Hongkong bio peti.

Listu od prvih deset zaokružili su Pariz, Kopenhagen, Los Anđeles, San Francisko i Tel Aviv. Istraživanje je, inače, sprovedeno pre prošlomesečne eskalacije neprijateljstava u Gazi, navodi se u izveštaju.

Zbog rekordne inflacije, u Zapadnoj Evropi se nalaze četiri grada od 10 najskupljih. Posebno su poskupele namirnice i odeća.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. decembar 2023 | 07:58

    U CIRIHU SU PODIVLJALE STANARINE ,OSIGURANJA I NAMIRNICE PA ZATO MASA LJUDI IDE U NEMACKU PO NAMIRNICE BAREM 2 PUTA MESECNO!!! KO IMA DECU TAJ STVARNO MORA DOBRO DA KALKULISE DABI PRISTOJNO ZIVEO I PUNO RADI !!! PENZIONERIMA JE NAJTEZE JER BEZ POMOCI NEBI IMALI STA DA JEDU -MNOGI SU SOCIJALCI U BOGATOJ SVAJCARSKOJ!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>