• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi mega hit: Espreso sa hrskavom prasetinom i mlekom na pari!

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piće košta blizu 10 dolara

  • 0

Starbaks u Kini lansirao je novu neobičnu kombinaciju kafe povodom obeležavanja Lunarne Nove godine. U pitanju je epsreso sa ukusom svinjetine, koji će koštati 68 juana odnosno 9.45 dolara.

Fotografije pića, koje je na kineskoj platformi društvenih medija Veibo objavila pečenjara u Šangaju Starbaks, pokazuju kaplju tamnocrvenog sosa na peni od kafe, sa četvrtastom kriškom svinjetine na ražnjiću na obodu šolje.

"Jedenje mesa znači prosperitet u narednoj godini", napisala je pečenjara na platformi 5. februara, nekoliko dana pre početka Lunarne Nove godine.

Dodaje se da piće unosi "tradicionalne novogodišnje običaje u kafu" i stvara "neočekivane slane i slatke ukuse". Late je dostupan u prodavnicama Starbucks Reserve širom zemlje.

Inače, Starbaks je otvorio 785 prodajnih mesta u zemlji 2023. godine. Kina je dugo bila jedan od najvažnijih pokretača rasta za Starbaks, služeći kao drugo najveće tržište širom sveta i vrhunsko tržište u inostranstvu.

Starbucks svinjski latte brzo je postao popularan na kineskim društvenim mrežama, a tema je pogledana više od 476.000 puta na Weibo-u prenosi CNN.

Starbucks je takođe objavio druge nove ukuse širom Kine sa prazničnom temom, uključujući makijato inspirisan novogodišnjim kolačima od pirinča i tofu makijato od badema.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>