• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro rekonstrukcija 16 železničkih stanica: Biće uloženo 202 miliona dinara

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi od ovih objekata biće obnovljeni po prvi put nakon dužeg vremenskog perioda, poručio je ministar

  • 5
pruga, Foto: Pixabay.com

Ministar građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će uskoro početi rekonstrukcija 16 železničkih stanica širom Srbije, čime se praktično nastavlja projekat uređenja železničkih stanica, budući da je lane obnovljeno njih 27.

U obnovu još 16 stanica, od kojih je 14 u Vojvodini, biće uloženo 202 miliona dinara, naveo je Vesić u gostovanju na televiziji.

Precizirao je da je predviđena rekonstrukcija stanica Banatsko Novo Selo, Bukovački Salaši, Gajdobra, Zrenjanin Putnička, Zrenjanin Fabrika, Кovačica, Martinci, Melenci, Ostružnica, Platičevo, Ralja, Rimski Šančevi, Pančevo, Svetozar Miletić, Futog i Šid.

- Ulažemo u pruge, u gradnju brze pruge, obnovu regionalnih pruga, ali važne su nam i železničke stance, sve podjednako, i ona u Melencima, koliko i Prokop - rekao je Vesić.

Inače, mnogi od ovih objekata biće obnovljeni po prvi put nakon dužeg vremenskog perioda, zbog čega su ruinirani i u izuzetno lošem stanju. Reč je o železničkim objektima koji nisu obuhvaćeni najznačajnijim infrastrukturnim projektima ili izgradnjom brze pruge.

Obnovom će, između otalog, biti obuhvaćena sanacija fasada, krovova, stolarije i bravarije, sređivanje instalacija i mokrih čvorova, kao i drugi unutrašnji i spoljni radovi.

Vesić je najavio i da će, mimo ovog projekta obnove 16 stanica, biti uređena i železnička stanica Novi Beograd.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    12. mart 2024 | 19:51

    Ne mogu da verujem da železnička stanica u Banji Koviljači nije se našla na tom spisku ,a svi je nazivaju kraljevska Banja Koviljača

  • Duki 4X

    14. mart 2024 | 16:20

    Bez obira, što nije šala komentar "Duki 2X", evo još jednog ozbiljnog teksta! Da bi se uložilo u nešto, bilo sopstvenim bilo državnim parama, prvo treba izraditi ozbiljnu studio izvodljivosti. Mi, kao država nikada to ne radimo, i jedan je od razloga našeg siromaštva! Znam ponešto o ovoj investiciji. Naime živim u naselju koje se nalazi na spisku rekonstrukcije železničke stanice. Osim železnice, selo ima i dobar magistralni put. U ovom trenutku, apsolutno se ne zna broj putnika koji bi koristili železnicu i pod kojim uslovima! U prošlosti su ljudi živeli sporijim tempom života, te im je bilo dovoljno nekoliko dnevnih polazaka. Bilo je mnogo zaposlenih iz seoskih sredina, koji su radili u gradu, kao i učenika koji su odlazili u grad u školu. Saobraćaj je bio tome podređen, pa samim tim i broj polazaka, kako voza, tako i autobusa! Došli smo do toga, da je ogroman broj firmi propao, te se smanjio broj zaposlenih! Železnička stanica udaljena je pola sata dobrog hoda od centra sela, a sat vremena do suprotnog kraja sela! Davno je u vreme polazaka i dolazaka vozova kroz selo saobraćao "seoski" autobus, i razvozio putnike. Davno njega nema. U gradu takođe morate koristiti gradske autobuse, čiji su se polasci smanjili, ili plaćati skupoceni taxi…Da ne dužim. Apsolutno niko nije izvršio nikakav popis, u vezi zainteresovanosti stanovništva za ovakvim vidom prevoza?! Uložićemo pare, a sutra će sve to ostati pusto, a vreme će ponovo sve pretvoriti u ruševinu!

  • Duki 3X

    14. mart 2024 | 08:37

    P.S na P.S. Zaboravio sam na automobile! Nisam čuo da je neki ukraden, ali sa njih su svakodevno skidane kapice ventila, ispuštan vazduh iz guma, i kradeni retrovizori i brisači ko "dobar dan"! Kada uveče stignete sa posla (popodnevni voz nije došao), a otišli ste u 4.50h i ustali u 4.10, očekuje vas prvo duvanje guma, kao sportska aktivnost pre večere, a zatim odlazak kući, bez brisača naravno!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>