• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vendi se vozila 2 sata kako bi stigla na sahranu svog bivšeg šefa: Za njega je radila pre 18 godina

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Budite ljubazni prema svojim zaposlenima, nikada ne znate kakav će efekat imati u njihovom životu"

  • 0
sahrana crkva Fot: Shutterstock

U današnjem svetu, kada sve manje razgovaramo i povezujemo se na ljudskoj osnovi, a sve više razmišljamo o ispunjenju radnih zadataka, postizanju ciljeva, bonusima, platama, brojevima, profitu, priča koja je objavljena na društvenoj mreži Linkedin zvuči otrežnjujuće.

Vendi Džordan, dugogodišnja poslovna savetnica, biznis kouč i kreator programa Empowered Executive (izraz koji se može prevesti kao "izuzetni izvršni direktor") koji pomaže menadžerima u napretku karijere osetila je koliko je važno voditi računa o onima koji od vas ne traže da budete mašina, već čovek (žena) koji voli svoj posao.

Ona je otišla na sahranu bivšeg direktora, čoveka za kog je radila 18 godina. Čoveka koji je nju uveo u svet velikih poslova i koji je iznenada preminuo "samo nekoliko nedelja nakon što je proslavio 60. rođendan":

"Videla sam ga samo jednom u poslednjih 18 godina, ali sam mu svake godine slala čestitku za Božić. Moj bivši kolega mi je rekao da je svih 18 čestitki još uvek izloženo u njihovoj zajedničkoj kancelariji. Činilo se da je to bio njegov način da izrazi koliko mi je još uvek stalo do mene", napisala je ona u svojoj ispovesti na Linkedinu:

"Ovaj čovek mi je pokazao milost, saosećanje i ljubaznost u vreme kada sam pokušavala da shvatim ko sam i kako da budem odrasla osoba u poslovnom svetu.

Još uvek se sećam kako je njegov smeh ispunjavao kancelariju i činio da atmosfera bude opuštenija, manje nalik na posao, a više na porodicu koja zajedno radi. Ostavio je trajan utisak na mene i učinio da želim biti takva osoba i za nekoga drugog.

Budite ljubazni prema svojim zaposlenima. Nikada ne znate kakav će efekat imati u njihovom životu".

Zapamtite ove reči. Ako ste menadžer - budite ljubazni prema zaposlenima. A ako ste na ovoj drugoj strani - budite ljubazni prema svojim kolegama, prema svom okruženju. Jer... Nikad ne znate kakav ćete efekat imati u njihovom životu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>