• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Studentski dom za 10 evra mesečno i stipendija: Besplatna letnja škola u Rusiji za srpske srednjoškolce

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Putovanja obogaćuju svakog čoveka", izjavila je Nada Beatović direktorka SŠ "Vuk Karadžić"

  • 0
Ljubovija Foto: Rina

Z srednjoškolce iz Ljubovije stigla je srećna vest, oni će ovog leta imati priliku da tokom raspusta odu u Rusiju, na besplatno usavršavanje znanja i to na jednom od 500 ponuđenih univerziteta. Gost Srednje škole "Vuk Karadžić" u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma Vojislav Milić.

Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

– Drago mi je što smo imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj deci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čoveka – izjavila je za RINU Nada Beatović, direktorka SŠ "Vuk Karadžić".

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju: besplatno školovanje, zagarantovano mesto na budžetu, bez obzira na uspeh, zagarantovano mesto u studentskom domu, plaća se oko 10 evra mesečno i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju, takođe bez obzira na uspeh.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>