• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom donosi revoluciju za 10.412 naših proizvoda

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar je naglasio da je Ugovor konkretna mera koja će doprineti ostvarivanju ciljeva iz Programa "Skok u budućnost"

  • 0
Tomislav Momirović Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ nr

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović naglasio je danas da će Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji stupa na snagu 1. jula, doneti veliku dobrobit Srbiji i srpskim proizvođačima i naglasio da će, između ostalog, zahvaljujući tome 10.412 domaćih proizvoda biti oslobađano od carine.

- Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima taj sporazum, za naše kompanije i privredu otvorili smo vrata najvećeg tržišta na svetu. Više od 10.400 proizvoda će biti oslobođneo na tom tržištu, i to je po mom mišljenju mala revolucija - velika šansa za sve kompanije - rekao je Momirović novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" gde je ispratio drugi avion humanitarne pomoći namenjene ugroženom stanovništvu u Pojasu Gaze.

Ministar je naglasio da je Ugovor konkretna mera koja će doprineti ostvarivanju ciljeva iz Programa "Skok u budućnost".

Podsetio je da je samo u prošloj godini izvoz smrznute maline imao rast na kineskom tržištu od 350 odsto.

- Od prvog jula, kada ugovor stupi na snagu, carina za smrznutu malinu više neće postojati. Tako da su to velike stvari, veliki revolucionarni koraci - naglasio je ministar i podsetio da će taj sporazum i svi postignuti sporazumi davati svoje efekte u narednim godinama i da je to veoma dobra stvar.

Momirović je to izjavio odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogadu i benefite koje se mogu očekivati u ekonomskom pogledu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>