• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milioneri velikom brzinom napuštaju Veliku Britaniju: Ovo je razlog odlaska iz nekada omiljene zemlje bogataša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izveštaj je zasnovan na podacima o 150.000 osoba sa visokom neto vrednošću koje prati investiciona kompanija Nev Vorld Vealth

  • 2
putovanje avion aerodrom kofer muškarac student Foto: Shutterstock

Rekordan broj milionera napušta Ujedinjeno Kraljevstvo jer političke promene i potencijal za veće poreze pod budućom laburističkom vladom smanjuju privlačnost onoga što je nekada bilo među najpopularnijim destinacijama za bogate.

Čak 9.500 ljudi sa najmanje milion dolara likvidne imovine koja se može investirati, napustiće zemlju, što je dvostruko više nego 2023. godine, prema privremenim procenama sadržanim u izveštaju savetnika za migracije kompanije Henlei & Partners od utorka.

- Ove brojke odražavaju stalnu akumulaciju faktora koji umanjuju privlačnost Velike Britanije prema pojedincima visoke neto vrednosti. Mamurluk od Bregzita se i dalje oseća, a London se više ne smatra finansijskim centrom sveta - napisala je Hana Vajt, izvršna direktorka Instituta za vladu, u izveštaju.

Izveštaj je zasnovan na podacima o 150.000 osoba sa visokom neto vrednošću (HNVI) koje prati investiciona kompanija Nev Vorld Vealth. Firma broji samo ljude koji borave u svojoj novoj zemlji više od pola godine, i fokusira se prvenstveno na osnivače kompanije, predsednike, izvršne direktore, predsednike, direktore i upravljačke partnere.

- Dok se svet bori sa savršenom olujom geopolitičkih tenzija, ekonomske neizvesnosti i društvenih preokreta, milioneri glasaju nogama u rekordnom broju - rekao je Dominic Volek, šef privatnih klijenata kompanije Henlei & Partners, u saopštenju za javnost, prenosi CNN.

Velika Britanija trenutno "pati" više od većine kada su milioneri u pitanju, odnosno samo će Kina izgubiti više u 2024. godini. Nasuprot tome, u SAD, Kanadi, Australiji, Nemačkoj i Francuskoj u istom periodu porasli su redovi bogatih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    21. jun 2024 | 11:04

    Milioneri organizuju međunarodne selidbe i to u Velikoj Britaniji, ahahha, evo imamo mi ovde be safe nekretnine.

  • Vladimir

    19. jun 2024 | 16:59

    Pravi razlog ima i ssvoje ime, zove se "Posejdon"....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>