• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Crnoj Gori tek ako potrošite 400 evra, imate pravo na ležaljku: Da li je luksuz na Jadranu otišao predaleko?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova plaža je još pre nekoliko godina postala poznata kao najskuplja u Crnoj Gori

  • 0
Turska, more, plaža, letovanje Foto: Shutterstock

Ako ste mislili da ste već videli sve kada je reč o luksuzu na crnogorskoj obali, priča o jednoj plaži kod Budve će vas neprijatno iznenaditi. Cene na plaži jednog luksuznog hotela definitivno zatvaraju temu o preskupim ležaljkama. Naime, dnevni boravak na ovoj plaži košta neverovatnih 400 evra.

Ovaj iznos nije cena same ležaljke, već minimalni trošak koji morate napraviti na hranu i piće kako biste dobili svoje mesto pod suncem – odnosno, dve udobne ležaljke sa suncobranom. Srbinu koji se žalio na skromni smeštaj od 40 evra dnevno u Crnoj Gori, verovatno bi se slošilo kada bi čuo da neki daju 400 evra samo za jedan dan uživanja na ležaljkama uz more.

Na sajtu hotela, jasno je naznačeno da je 400 evra minimum koji treba da pripremite. Doduše, ovaj iznos važi za dvoje – dakle, dobijate dve ležaljke i suncobran, a sve preko toga, naravno, dodatno se naplaćuje. Ukoliko je društvo od četvoro ljudi, mogu da rezervišu duple ležaljke i da zajedno potroše minimum 600 evra.

Inače, ova plaža je još pre nekoliko godina postala poznata kao najskuplja u Crnoj Gori, jer su se ležaljke tada naplaćivale 150 evra. Za tu cenu ste, pored ležaljki, suncobrana i peškira, dobijali i bocu popularnog alkoholnog pića, ili ledeni čaj, voće i četiri boce vode. Plažu, kako su tada primetili mediji, posećuju najviše javne ličnosti, sportisti, političari i glumci, a gosti najčešće dolaze gliserima i jahtama, jer je pristup s mora mnogo lakši, prenosi sandzakdanas.

Dodatni ugođaj na ovoj plaži čine muzika i sveće. Nedeljom popodne, gosti uživaju uz DJ-a koji svira uz pratnju saksofona ili violine, a uveče se pale sveće kako bi se stvorila romantična atmosfera. I dok za većinu ljudi ovakve cene zvuče kao suludi luksuz, ostaje pitanje – da li je ovo zaista vredno tolikog novca? Ili je Crna Gora, koja je nekada bila simbol prirodne lepote dostupne svima, sada postala igralište samo za bogate?

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>