• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Radnik se uvredio jer se u lokalu ne slušaju narodnjaci": Srpkinja o zaposlenima koji su noćna mora za posao

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Znam da ima loših poslodavaca, ali isto tako i zaposlenih", poručila je ona

  • 0
otkaz Foto: Shutterstock

Pronaći dobrog poslodavca danas se smatra izuzetnom srećom, ali isto važi i za dobrog radnika. Ipak, sve je više situacija kada radnici prosto ne znaju šta da rade sa radnicima, i kako da im udovolje, a tu su i radnici koji nisu sigurni na koji način da se izbore sa poslodavcima, o čemu smo nedavno i pisali.

Sada je na mreži "X" osvanula priča jedne preduzetnice koja nije sugurna kako da se izbori sa bezobraznim radnicima. Njenu objavu prenosimo vam u celosti:

"Moj muž i ja nismo baš vešti u ulozi poslodavaca. Što smo bili korektniji prema zaposlenima, to su nas više maltretirali. Nudili smo dobre plate, bili fleksibilni prema privatnim obavezama bez ikakvog odbijanja. Imali smo slučaj gde je zaposleni dolazio samo na prvih nekoliko sati, a zatim imao neodložne obaveze. Kada smo mu dali otkaz, ponudio je da ostane za duplo manju platu.

Takođe smo imali dva pizza majstora koji su bili stalno u svađi. Jedan je želeo police, drugom su smetale, pa su stalno pravili promene u lokalu. Na kraju, jedan je otišao na sezonski rad u Hrvatsku, dok je drugi ostao. Ali njemu je sve smetalo, često nije dolazio na posao zbog privatnih obaveza, a mi smo sve to plaćali kao da je stalno na radnom mestu. Uvredio se kada smo mu rekli da se u lokalu ne sluša narodna muzika i da ne razgovara sa mnom kao poslodavcem i mušterijama o pazaru.

Sada, već mesec dana, u lokalu smo samo moj muž, ja i jedna devojka. Atmosfera je sjajna, radimo, smejemo se, i dobro se uklapamo. Odluka da izbacimo radne subote i radimo od ponedeljka do petka donela nam je više slobodnog vremena za nas. Imamo dobar proizvod, pružamo kvalitetnu uslugu, ljubazni smo i verujem da se ove promene neće negativno odraziti na naš posao. Sada nas niko ne teroriše svojim bezobrazlucima. Znam da ima loših poslodavaca, ali isto tako i zaposlenih".

Sa kakvim situacijama ste se vi susreli, pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>