• 33

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra stiže misija MMF-a u Beograd, sastaće sa Vučićem

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon toga ih očekuje sastanak sa delegacijom Srbije u Narodnoj banci

  • 33
MMF, Međunarodni monetarni fond Foto: Shutterstock/JHVEPhoto

Misija Međunarodnog monetarnog fonda stiže sutra u Beograd i nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem sastaće se sa delegacijom Srbije u Narodnoj banci.

Sastanak sa predsednikom biće održan u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika na Andrićevom vencu, a potom se očekuje plenarni sastanak misije MMF-a i delegacije Republike Srbije u centralnoj banci.

Početak sastanka zakazan je za 11 časova.

"Srbija najkasnije sledeće godine dobija investicioni rejting"

Siniša Mali izjavio je u aprilu ove godine dok je boravio u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da očekuje da naša zemlja najkasnije sledeće godine dobije "investicioni rejting".

- Imali smo priliku da predstavimo ekonomske rezultate iz prethodne godine, šta smo sve u Srbiji uradili, naravno i šta planiramo da uradimo u narednom periodu. Naša ekonomija raste, to je bio važan podatak za sve one koji su učestvovali u ovoj diskusiji - prošle godine 2,5 odsto rasta, sad u februaru 5,9 odsto. Dakle, očekujemo prvi kvartal da bude 4,3 ili 4,4 odsto, a ukupno ove godine 3,5 odsto - rekao je Mali.

Dakle, uprkos globalnim izazovima, naša ekonomija raste i to je možda i prva i najvažnija poruka, naglasio je ministar Mali tada.ž

Ministar je naglasio da imamo i rekordne rezerve u zlatu i da je kurs dinara i dalje stabilan.

- Dakle, to su ogromni uspesi koje je srpska ekonomija uspela da napravi u poslednjih par godina i naravno, nijedan od tih uspeha nije prošao nezapaženo", naveo je Mali u aprilu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Počeli zvanični razgovori misije MMF sa delegacijom Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdana

    2. oktobar 2024 | 14:13

    Odlično je što sutra stiže misija MMF-a u Beograd! Sastanak sa Vučićem može doneti korisne uvide i strategije za ekonomski razvoj Srbije. Saradnja s međunarodnim institucijama je ključna za jačanje ekonomije!

  • Darko

    2. oktobar 2024 | 14:12

    Ceo svet vidi rezultate Srbije. MMF će samo da otvrdi da je Srbija na dobrom putu.

  • Andrej

    2. oktobar 2024 | 14:17

    Vaša vizija i predanost su ključni za ekonomski razvoj

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>