• 6

Mask: Ljudima će veštačka inteligencija ostaviti samo dve delatnosti

On je u svom izlaganju na Svetskoj konferenciji o razvoju AI-a u Šangaju rekao da će veštačka inteligencija svaki posao učiniti besmislenim

  • 6

Veštačka inteligencija (AI) u budućnosti će gotovo svaki posao učiniti besmislenim – izjavio je Ilon Mask. On je to rekao u svom izlaganju na Svetskoj konferenciji o razvoju AI-a u Šangaju.

Prema predviđanjima Svetskog ekonomskog foruma (WEF), do 2022. godine roboti će zameniti čak 75 miliona ljudskih poslova, i iz tog razloga ekscentrični milijarder smatra kako bi buduće generacije sav svoj napor trebalo da usmere na dve delatnosti.

Ilon Mask, Tesla

Foto: Tanjug/AP

Jedna je, već sada popularna, izrada softvera za veštačku inteligenciju. Mask, međutim, ističe kako postoji mogućnost da u budućnosti kompjuteri samostalno počnu da nadograđuju vlastite sisteme bez ljudske interakcije.

S druge strane, onu drugu koja predstavlja rad s ljudima, prema njemu roboti će ipak teže zameniti.

- Uprkos tehnološkom razvoju, ljudi će uvek uživati u razgovoru uživo. Prema tome, ako niste skloni nauci, drugi odabir uvek može biti rad s ljudima – dodao je Mask.

(Telegraf Biznis / investitor.me)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    Smem da se kladim da u Srbiji nikada ni jedan robot nece moci da radi Prvo i pre svega nije clan stranke-nema posla!Ne ume da daje 10% za reket-nema posla.Ne ume da laze-bankrotirao je.Nema rezervnih delova-mrtav je.Dok stigne u Sbiju bec je rastavljen i poslat na 5 otpada u delovima,gubi mu se trag-nije prosao u Srbiji.Ajde ne zanosi se Masku folirantu jedan obicni!

  • Djole

    Ko će da pravi robota bez inženjera? 😂

  • Перагеније

    Инжењерске процене...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke