Loše vesti za fejsbukovu libru, Pejpal beži iz projekta i izgleda nije jedini

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra

Kompanija PayPal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat Libra kriptovalute, posle vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu Libra kriptovalutu.

Paypal je u saopštenju naveo da napušta Libra Ašociation, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja Libra kriptovalutom, ističući da i dalje podržava Libra napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute, prenosi Investitor.me.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je ranije ove neđelje objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

Reagujući na odluku PayPal, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra Ašociation, je istakao da svaka organizacija koja je "započela ovo putovanje" mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje Libra obećava.

Iako je ovakva odluka PayPal popriličan udarac za Libra Ašociation, dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Fejsbuk, Kriptovaluta, libra, PejPal

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata