• 0

Inovacije srpskih startapa u sportu pred svetskim investitorima

Kakve ideje za unapređenje sporta uz pomoć novih tehnoloških rešenja imaju startapi u Srbiji i zašto je sada pravo vreme za otpočinjanje biznisa u sport-tech industriji, biće poznato 30. oktobra na završnom događaju prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

  • 0

Ko će među timovima Colosseum Bootcamp-a, koji su u prethodnih 5 meseci radili na razvoju svojih inovacija, osvojiti studijsko putovanje u Izrael gde će dobiti mogućnost da dalje razvija svoju ideju, odlučiće stručni žiri sastavljen od vrhunskih međunarodnih investirtora i preduzetnika, saopšteno je iz Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Dodaje da će se njima predstaviti samo timovi koji su postigli adekvatan napredak tokom programa i to FitWorld, Wonnabet, 3D Basketball skills, Sportifico, Appollo, SkillBall.

Colosseum Sports Tech Serbia prvi je program podrške namenjen domaćim startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport. Završnica programa još jednom će pokrenuti diskusiju o važnosti tehnoloških inovacija, ulozi i prilikama za startape, pa Demo Day otvara vrata svim zainteresovanim da upoznaju i čuju vrhunske stručnjake koji će govoriti o ovim aktuelnim temama.

NTP

NTP

Gary Stewart, uspešan preduzetnik, direktor Wayra UK, jednog od najvećih svetskih korporativnih akceleratora koji ulaže do 50.000 USD u startape u ranoj fazi razvoja, podeliće tokom svog predavanja kako da startapi privuku investiicje i skaliraju.

Rohn Malhotra, partner u SportsTechX predočiće zašto je sada pravo vreme za započinjanje biznisa u oblasti sportskih tehnologija i dati uvid u ovaj rastući ekosistem, dok će Branko Kokir, nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, danas direktor kompanije Merkur Games, ispričati svoj put od uspešnog sportiste do biznis lidera.

Da upoznaju lokalnu startap scenu i tehnološka rešenja koja u oblasti sporta razvijaju ovdašnji startapi, u Beograd stižu i Ofir Frank, serijski preduzetnik i CTO košarkaškog kluba Maccabi Tel Aviv, kao i Igor Beslin, glavni analitičar u bečkom fondu Venionaire Capital.

Celokupna agenda dostupna je na ovom linku, dok je učešće na događaju besplatno uz obavezne prijave.

Vrednost sport-tech industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 mlrd USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti. Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspešna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke