• 0

Amerikanci mogu samo da očajavaju: Huavej daje basnoslovne bonuse baš zbog njih

Bonusi su znak priznanja za rad zaposlenih u svetlu američkog pritiska

  • 0

Kineski telekomunikacioni gigant Huavej tehnolodžis isplatiće dve milijarde juana (286 miliona dolara) bonusa zaposlenima zbog njihove pomoći kompaniji da suzbije efekte američkih sankcija.

Najveći svetski dobavljač telekomunikacione opreme je saopštio da pokušava da pronađe alternative američkom hardveru, nakon što su SAD u maju stavile Huavej na tzv. "crnu listu" i zabranile mu poslovanje sa američkim dobavljačima, što je kineskoj kompaniji ograničilo mogućnosti nabavke ključnih delova, prenosi agencija Rojters.

Kako je saopšteno iz Huavejevog odeljenja za ljudske resurse, bonusi su znak priznanja za rad zaposlenih u svetlu američkog pritiska. Kompanija će, takođe, isplatiti ovog meseca duplu platu za oktobar zaposlenima kojih ima oko 190.000, rekao je portparol kompanije.

Novčane nagrade će, dodaje portparol, verovatno biti podeljene istraživačkim i razvojnim timovima i onima koji rade na preusmeravanju lanaca snabdevanja od Sjedinjenih Država.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>