• 1

Ogroman rast upotrebe softvera za rad na daljinu - masovno od kuće

Veliki broj otkazanih događaja i rad od kuće učinili su da potražnja za softverima koji omogućavaju video pozive i ćaskanje bude još veća

  • 1
Kompjuter, Kod, Programiranje, Programer

Foto: Pixabay.com

Kompanije Gugl, Majkrosoft i Zum stavljeni su na test, zbog svojih programa koji su u poslednjih nekoliko dana postali preopterećeni, od kako su kompanije i škole počele da rade od kuće zbog korona virusa, piše portal Startit.

Karantini, veliki broj otkazanih događaja i rad od kuće učinili su da potražnja za softverima koji omogućavaju video pozive i ćaskanje bude još veća.

Majkrosoft tim je izjavio da je od kraja januara korišćenje opcije video poziva, online sastanaka i poziva u Kini poraslo za 500 puta, dok je u Americi zabeležen porast od 50 puta.

Upotreba aplikacije Zum je povećana za više od 30 procenata, prema podacima kompanije Productiv, koja pomaže ostalim firmama da prate kako zaposleni koriste softver, navodi portal.

U Italiji su aplikacije kao što su Hangouts i Clašroom bile najčešće preuzimane aplikacije u poslednjih nekoliko nedelja. Jedna nedelja u februaru je u Italiji zabeležena kao nedelja u kojoj je skinut najveći broj poslovnih aplikacija ikada.

Slično je bilo i u Kini gde je broj skidanja aplikacija za sastanke i obrazovanje značajno porastao.

Iako je potražnja porasla, većina softvera je i dalje besplatna za upotrebu, štaviše Zum je ukinuo vremensko ograničenje za video pozive u Kini, kao i za škole u Japanu, Italiji i Americi.

Jedan od čelnika Zum-a navodi da su se postepeno pripremali za porast korisnika i da rade sve što je moguće da osiguraju njihove data centre i obezbede potpunu podršku korisnicima.

Zbog epidemije, od 12. marta u grupnim razgovorima na Viber-u može da učestvuje deset korisnika, dok je do sada moglo da ih bude pet. Čelnici kompanije su želeli da tako pomognu velikim porodicama i kompanijama da lakše održavaju kontakt na daljinu.

Kompanije kao što su Fejsbuk i Tviter su već poslali svoje zaposlene da rade od kuće, a Hardvard je prvi put u istoriji izdao molbu studentima da napuste kampus u roku od pet dana i upute se svojim kućama.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaffee Maschine

    Team WebEx Skype Business Blue jeans Već godinama ih koristimo jer je neke daleko jednostavnije, jeftinije i produktovnije...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke