• 0
 ≫ 

Vlada poziva IT sektor da pomogne protiv korone i stavi svoje digitalne platforme na raspolaganje

 ≫ 

Sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, Vlada Srbije će javno promovisati, kako bi građani što više koristili njihove usluge

  • 0
grafikon rasta, porast, napredak ekonomija, biznis

Foto: Pixabay

Vlada Republike Srbije pozvala je sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu njihovih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa korona virusom - da se jave i to učine što pre, saopšteno je danas.

"Ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja", navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, Vlada Srbije će javno promovisati, kako bi građani što više koristili njihove usluge, a sve ove aktivnosti koordiniraće Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

U pozivu se apeluje na sve, da se iskoristi situacija sa korona virusom, koja je dala dodatni impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte.

"Izvesno je da će, kada se kriza sa korona virusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede", navodi se u pozivu Vlade Republike Srbije.

Kontakt na koji možete da pišete je digitalnasolidarnost@gov.rs.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>