• 5
 ≫ 

Konačno! App Store stiže u Srbiju početkom aprila

 ≫ 

U objavi na svom sajtu Apple je potvrdio da će pokrenuti svoj App Store u novih 20 država među kojima je i Srbija

  • 5
iPhone 6 i 7 Foto: Tanjug/AP

Američki Epl potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Apple je pozvao divelopere da iskoriste priliku i ponude svoje aplikacije korisnicima u 155 zemalja, od kojih su 20 tek dodate na spisak onih koji će imati pristup App Store, prenosi Netokracija.

Kako su u Apple najavili, autori aplikacija moraju da popune nekoliko obrazaca do 10. aprila kako bi njihov sadržaj bio dostupan i za nove korisnike.

Na spisku novih lokacija u kojima će od sada i zvanično biti dostupan App Store, pored Srbije su između ostalih, i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Libija, Irak, Obala Slonovače...

epl app Foto: Printscreen

Srbija je dugo čekala da se nađe na ovoj listi, razloge za to zašto nismo mnogi su nalazili u opcijama za plaćanje, odnosno zakonske procedure.

Iz Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije ranije su rekli da je otvaranje App Store-a isključivo odluka kompanije Apple.

Inače, ova prodavnica počela je sa radom 2008. godine, a danas broji preko 2,2 miliona različitih aplikacija i igara. Zvanična dostupnost u Srbiji doneće velike benefite za programere, ali i za korisnike iOS uređaja.

Video: Najnovija GoPro kamera stiže u Srbiju! Pogledajte prvi otvaranje GoPro Hero 7 Black kamere

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>