• 1

Svi pričaju o srpskoj IT firmi koja je kupila plac u Novom Sadu za 933,039, 225 RSD: Šta planiraju?

Za tri godine će na ovoj lokaciji raditi stručnjaci iz oblasti umetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za ceo svet

  • 1
Fotka, zemljiste

Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

"3Lateral" članica kompanije Epic Games, jedne od vodećih tehnoloških kompanija iz oblasti interaktivne zabave, kupila je parcelu u samom centru Novog Sada za izgradnju novog radnog prostora za svoj tim u Srbiji na javnoj licitaciji koja je održana 9. juna 2020. godine.

Zemljište površine 6.495 m2 plaćeno je 933.039.225 dinara. Izgradnja razvojnog kampusa, u blizini Univerziteta u Radničkoj ulici br. 32 u Novom Sadu, predstavlja naredni korak investiranja kompanije „Epic Games“ u IT zajednicu ovog regiona.

Za tri do četiri godine će na ovoj lokaciji raditi stručnjaci iz oblasti umetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za ceo svet.

- Simbolično, na istom mestu gde će nići jedna nova industrijska zona i gde se sprovodi svojevrsna reindustrijalizacija Novog Sada, početkom 20. veka je bilo sedište hemijske industrije grada. Zatim je ta lokacija dugo decenija bila ogledalo propasti jednog industrijskog perioda u vidu sprovođenja neodgovorne politike i devastacije objekata. Danas smo na pragu toga da kroz ovu investiciju, odnosno budući IT centar, dobijemo jasne obrise industrije 21. veka koji karakterišu nove tehnologije, koje se i urbanistički i ambijentalno, uklapaju u ovaj deo grada. Na nama koji smo donosioci odluka je da pružimo najbolje uslove i omogućimo realizaciju projekata koji garantuju sigurnu budućnost naših građana, a to radimo kako bismo našu omladinu zadržali u Srbiji. Odluka kompanije „3lateral“ odnosno „Epic Games“ da svoje poslovanje prošire u našem gradu je snažna poruka da Novi Sad i Srbija imaju svetlu budućnost - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednica vlade Ana Brnabić istakla je da je od velikog značaja za Srbiju što će svetski priznata kompanija „Epic Games“, upravo u Novom Sadu imati svoj „evropski štab“, te da će to imati dalekosežne pozitivne efekte na celu zemlju u budućnosti.

- Ovo je značajno ne samo radi motivisanja mladih da ostanu u našoj zemlji, nego i radi pozicioniranja Srbije u svetu. U ovom trenutku samo naslućujemo kakav je ovo potencijal i ponosna sam na to što imamo ljude kao što su Vladimir Mastilović i njegov tim, koji predstavljaju našu najveću vrednost. Poslednjih nekoliko godina se trudimo da u svetu budemo prepoznati upravo po tome, po kvalitetu i inovativnosti, i primećujemo da se na Srbiju već gleda na drugi, bolji način. Hvala ovoj kompaniji koja je mogla da bira da posluje u bilo kojoj zemlji na svetu, a izabrala je našu. To nama mnogo znači, jer će mladi ljudi ostajati da žive ovde, a mnogi drugi će, privučeni njihovim poslovanjem, dolaziti u Srbiju da žive i rade – rekla je Ana Brnabić.

Direktor Vladimir Mastilović naglasio je da se ta kompanija bavi interaktivnim medijima, odnosno medijima budućnosti za kompjutersko modelovanje i vizuelizaciju.

- Zbog naglašene interaktivnosti, neophodno je razumevanje širokog spektra veština i znanja – iz umetnosti, matematike, programiranja, pa čak i psihologije, kako bi se verodostojno predstavio jedan digitalni karakter. Blizina univerziteta lokaciji predviđenoj za izgradnju naše poslovne zgrade nam je bitna upravo zbog te multidisciplinarnosti. Mi želimo da proširimo dijalog sa akademskom zajednicom Novog Sada i da kreiramo tim visoko motivisanih ljudi. Tek smo kupili zemljište i očekuju nas dalje radnje vezane za projektovanje i izgradnju. Naša kompanija je formatirana tako da pravimo proizvode pomoću kojih se prave neki drugi proizvodi, stoga je uspeh drugih i naš uspeh. Želimo da edukujemo i ostale da uspeju kao i mi, zato ulažemo u obrazovanje kadrova. Plan nam je da se uselimo u novu zgradu za tri do četiri godine i tu će raditi stručnjaci iz oblasti umetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za ceo svet - zaključio je Mastilović.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    E sto vole da se kite tudjim perjem... Kao da je Vlada zasluzna za uspeh ove izvanredne ekipe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke