• 0

Novčić skočio zbog TikTok izazova: Ne bi bilo ništa neobično da nije reč o šaljivoj valuti

Svi koji u valutu sada ulože 25 dolara jednog dana mogli bi da se obogate, tvrdi se

  • 0
Dogecoin

Foto: Shutterstock

Dogecoin, šaljiva valuta, raste usled TikTok izazova. Zahvaljujući ovome, ova digitalna valuta je na kratko dostigla najvišu vrednost od oktobra 2018, pa je jedan koin vredeo 0,0039 dolara.

Dogecoin je, podsetimo, kriptovaluta koja je nastala iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. Nazivali su je "šaljivom kriptovalutom", ali je ovaj novčić tu i sedam godine kasnije.

Mimovi (MEME) su jpg ili gif formati, ponekad i video klipovi, sa propratnim tekstom, a svaki mim je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može da menja, ali ne sme da remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike.

Mimovi su odigrali svoju ulogu i u formiranju kriptovalute Dogecoin, koja je postala jedna od omiljenih tema internet šaljivdžija.

Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, i njegova vrednost od tada raste. Kao što smo navelu, poslednjem rastu doprineo je TikTok izazov. Cilj je bio da se vrednost ove valute popne na jedan dolar, pa se od juna apelovalo da se kupuje baš ova valuta.

James Galante, TikTok korisnik koji je započeo izazov, je tom prilikom tvrdio da bi svi koji u valutu sada ulože 25 dolara jednog dana mogli da se obogate.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke