• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čim se na Tviter vratila čuvena plava ptičica, dodžkoinu je vrtoglavo pala vrednost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tviter je zamenio svoj logo na početnoj stranici fotografijom poznatog "dodž" mima, koji je nastao 2010. godine

  • 0
dogecoin, novac, novčić Foto: Shutterstock

Vrednost Dodžkoina pala je za 9 odsto nakon što se, kao obeležje Tvitera, vratila čuvena plava ptičica.

Proteklih nedelju dana korinsici Tvitera su, umesto plave ptičice, gledali popularni mim, obeležje poznate kriptovalute.

Poznato je da je novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, veliki ljubitelj simpatičnog Šiba Inu psa, koji je kao kriptovaluta napravljen iz šale, a korišćen je za kupovine unutar Tesle, još jedne kompanije čiji je vlasnik.

Zamena prićice simpatičnim psom desila se nekoliko dana nakon što je Tviter počeo da menja svoj sistem verifikacije. Nekim nalozima sa takozvanom "starom verifikacijom", uklonjene su plave značke.

Ostali su zadržali svoje statuse tako što su se pretplatili na Twitter Blue servis ili su verifikovali svoj stari nalog.

Mnogi su mislili da je korišćenje popularnog mima kao logoa deo prvoaprilske šale, a od trenutka od kad je zamena izvršena, cena Dodžkoina je prvo porasla za čak 30 odsto, sa 7,7 na 10 centi, a Dogecoin je ušao u teme u trendu na Tviteru.

Međutim, iste sekunde kada je ovaj simpatični pas skinut sa Tvitera, vrednost novčića je pala za čak 9 odsto. Danas on vredi 8,4 centi, što je znatno manje u poređenju sa skokom od ponedeljka, kada je vredeo 10,5 centi. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>