• 14
 ≫ 

Prodat srpski Nordeus: Pionir domaćeg gejminga otišao za 378 miliona dolara

 ≫ 

Gejming kompaniju Nordeus preuzima američki Take - Two

  • 14
Take-Two Interactive, Nordeus

Foto: Promo

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take -Two Interactive Software. Deo posla je u akcijama, deo u kešu, prenosi Businesswire.

Kako je objavio Take Two, njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara. Prvobitna cena od 225 miliona dolara sastoji se od gotovine i 90 miliona u novoizdatim deonicama Take-Two.

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju. Novčani deo se finansira iz Take-Two gotovine. Pored toga, sporazum podrazumeva da će se naknada računati ako Nordeus postigne EBITDA (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) po unapred propisanim pragovima tokom svake od prve dve godine od akvizicije.

Preuzimanje kompanije Nordeus je deo strategije Take-Two koja želi da ojača segment mobilnog gejminga, nakon akvizicija kompanija Social Point i Plaidots koje su se desile 2017. godine.

Kasnije je i kompanija Noredeus potvrdila ove navode:

 

- Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two... Nastavljamo sa ciljem da Srbiju postavimo na globalnu mapu igara - navodi se između ostalog u Tvitu.

Gejming kompanija Nordeus osnovala je danas i fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Nordeus je jedan od najpoznatijih startapa iz industrije video igara u Srbiji koji je osnovan 2010. godine. Globalni uspeh postigli su svojom prvom igrom Top Eleven, koja ima više od 200 miliona registrovanih korisnika, i najuspešnija je mobilna sportska igra na svetu.

Danas imaju više od 100 zaposlenih u Beogradu.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZBozic

    2. jun 2021 | 15:10

    Hoćemo li biti robovi u sopstvenoj zemlji? Hoće li nešto ostati naše?

  • Dzombica

    2. jun 2021 | 15:57

    A ja mogu da se pohvalim da igram top eleven punih 11 God., od samog početka 2010 god, možda sam i među prvih 50 igrača :-)

  • Stole

    2. jun 2021 | 15:53

    Bili bi giganti kada bi imali svoje gigante. Ovako su sve strani giganti koji upravljaju zivotom u Srbiji. Sta se tu moze. Njih 200-300 hiljada, naspram 7 miliona, ljudi na ulici 5. oktobra je donelo ovakav sistem koji ce da muze sve dok moze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>