• 0

I Bekam ulazi u svet metaverzuma: Podneo prijave za tri žiga, ostaje veran fudbalu i modi

Poslednjih meseci, velika imena iz sveta mode, brze hrane, finansija, zdravstva, muzike i sporta podnela su prijave za žigove, ciljajući na NFT i metaverzum

  • 0
Virtuelna realnost svet Metaverse Dejvid  Bekam

Foto: Shutterstock, Profimedia

Metaverzum je pojam o kojem se u poslednje vreme naširoko priča, a posebno je privukao bogate i slavne.

Nedavno smo pisali i o tome da je Robert Ajger (71), nekadašnji izvršni direktor Diznija, odlučio da više istraži ovo polje: naime, prema pisanju WSJ-a, Ajger se nedavno pridružio odboru startapa koji nudi alate za kreiranje i prodaju virtuelne robe.

Potencijal ove potpuno nove stvarnosti, mahom zasnovane na prodaji robe u digitalnom svetu, prepoznao je i britanski fudbaler Dejvid Bekam.

Kompanija Meta, poznatija kao Facebook, planira da uzima skoro 50% provizije na kupovinu digitalne robe koja se bude prodavala unutar metaverzuma.

Sajt fxempire.com ovih dana piše da rastu zahtevi za žigove vezane za NFT (nezamenljivi token) i metaverzum, dok mejnstrim igrači gledaju prema Web3 i budućnosti.

Poslednjih meseci, velika imena iz sveta mode, brze hrane, finansija, zdravstva, muzike i sporta podnela su prijave za žigove, ciljajući upravo na NFT i metaverzum. Sam broj prijava za žigove, samo u SAD, ukazuje na ogromnu promenu u pogledu percepcije ovih, novih fenomena.

Dejvid Bekam je prošle nedelje podneo tri prijave za žigove Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država (USPTO). Advokat za žigove, Majk Kondoudis, podelio je podnesak na Tviteru:

DB Ventures je globalna kompanija Dejvida Bekama, koja je, prema aktuelnim podacima, još uvek u njegovom vlasništvu, mada je prodao 55% udela konglomeratu Authentic Brands Group (ABG).

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>