• 0

Šuška se da je Zakerberg odlučio da ode sa čela kompanije: Gubi poverenje investitora?

Informacije do kojih je došao The Leak sugerišu da je osnivač nekadašnjeg Fejsbuka sam odlučio da se povuče

  • 0

Šeril Sendberg, bivša operativna direktorka kompanije Meta (nekada Fejsbuk) dala je otkaz u junu ove godine. U oktobru je Meta zabeležila pad akcija za skoro 20 odsto, što je na kraju u novembru rezultiralo otpuštanjem 11.000 zaposlenih. Da li sve ovo ukazuje da je vreme i da Zakerberg preda štafetu nekom drugom?

Informacije do kojih je došao The Leak sugerišu da je osnivač nekadašnjeg Fejsbuka sam odlučio da se povuče. Kako se navodi, odluka "neće uticati na metaverzum".

Zakerberg je godinama unazad, uprkos skepticizmu i zabrinutošću akcionara, bio odlučan da agresivno nastavi sa svojim rizičnim planom Metaverzuma, za koji tvrdi da će se isplatiti na duže staze.

Prema izveštaju Financial Times-a u oktobru, investitori su izrazili frustracije zbog Zakerbergovog plana da udvostruči ulaganja u Metaverzum.

Ovo je usledilo nakon oštrog otvorenog pisma Breda Gerstnera, čiji fond Altimeter Capital, poseduje akcije Meta vredne stotine miliona dolara.

Pismo jasno ukazuje da Zakerberg gubi poverenje investitora.

Endi Ston iz Meta-e demantovao je Zakerbergov odlazak.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>