• 0

Zoom je upravo dobio novog rivala koji preti da ga zaseni: Sjajna opcija za sve na mreži

Snepčet aplikacija podrazumeva više od 100 miliona video poziva svakog meseca, a kompanija svojom novom verzijom želi da olakša korišćenje usluge

  • 0
snapchat Foto: Freepik

Za razliku od mnogih drugih platformi u svetu društvenih medija, Snepčet (Snapchat) je, još od datuma svog lansiranja pre više od jedne decenije, dostupan samo na mobilnim uređajima.

Ali, u ponedeljak je lansirana verzija ove popularne aplikacije za razmenu poruka - i na vebu. Cilj je da se korisnicima pruži sloboda da se "prebace" sa svojih telefona na računar i obratno, dok je razgovor preko Snepčeta u toku.

Nova opcija, napravljena za desktop, takođe bi mogla da stvori rivalitet između Snepčeta i Zuma (Zoom), piše CNN ovih dana. Iako je aplikacija poznata po tome što omogućava korisnicima da šalju poruke i fotografije koje "nestaju", pod nazivom sneps, video pozivi su u međuvremenu postali njena popularna karakteristika.

Navodi se da aplikacija podrazumeva više od 100 miliona video poziva svakog meseca, sa do 15 učesnika u razgovoru. Nadaju se da će zbog nove opcije - Snepčet postati lakši i "prijatniji" za korišćenje.

Ideja je, primećuje CNN, slična usluzi video poziva koju pruža Zum, a koja je "eksplodirala" tokom pandemije - jer je ogroman deo svetskih radnika svoje zadatke obavljao na daljinu.

Iz Snepčeta kažu da će nova usluga korisnicima omogućiti da brže i lakše da započnu pozive, jer su već povezani sa prijateljima i mogu da vide kada su drugi onlajn. Kompanija je takođe napravila "ekran za privatnost" da sakrijete prozor Snepčeta.

Lansiranje ove usluge dolazi u trenutku kada je Snep, matična kompanija Snepčeta, doživela fijasko na Volstritu nakon što je objavila gubitak veći od očekivanog, u svom najnovijem izveštaju o zaradi. Potom je upozorila investitore da je smanjila svoje predstojeće kvartalne prognoze zbog pogoršanja ekonomije. Akcije kompanije su od početka godina pale 70%.

Video: Radnici i u Srbiji imaju novu krilaticu isplati li se: Hibridni model rada je tu, nema povratka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>