• 0
 ≫ 

Prva svetska NFT izložba u Beogradu: Čitava kolekcija "rasprodata" u roku od 27 minuta

 ≫ 

"Masters of Blockchain" ima i edukativan karakter sa ciljem da se obrazuje šira javnost i osnaži pokretanje poslovnih prilika u digitalnom svetu

  • 0
blokčejn, nfc, izložba nfc

Foto: Promo

IT kompanija Fiscal Solutions iz Novog Sada prva je u svetu koja organizuje NFT izložbu edukativnog karaktera po nazivom "Masters of Blockchain" koja će trajati od 24. do 29. septembra, dok će svečano otvaranje biti održano 27. septembra u galeriji Ozon u Beogradu, najavili su organizatori.

Najnovija kolekcija, ,"Masters of Blockchain", dobija i potpuno novi koncept, te postaje kolekcija edukativnog karaktera sa ciljem da se obrazuje šira javnost i osnaži pokretanje poslovnih prilika u digitalnom svetu.

S tim u vezi, 6. septembra održano je i besplatno mintovanje kolekcije, što znači da su NFT-ovi bili potpuno besplatni, a na zainteresovanima je bilo samo da plate trošak transfera u svoj digitalni novčanik. Čitava kolekcija od preko 1200 NFT-ova je "rasprodata" u roku od samo 27 minuta i otišla u ruke, odnosno novčanike, 250 ponosnih vlasnika.

Ovo je i prva kolekcija na svetu koja dobija i sopstvenu izložbu, tako da će posetioci moći da vide primerke NFT-ova iz kolekcije i da nauče nešto više o tome kako to izgleda kada jedna IT kompanija podržava umetnost i aktivno radi na tome da se digitalni svet približi i integriše sa ostalim poljima poput jezika i umetnosti.

Ova kolekcija je specifična i po tome što ima i svog umetničkog direktora, Ivanu Ehrensvrd, koja je ključni deo ovog projekta i zadužena je za odabir NFT-ova, njihovih osobina, kao i konceptualni i vizuelni identitet same izložbe.

Pored Ivane, tu su i dizajnerka izložbe Jelena Macanović i kustoskinja Ljudmila Ðukić koje će se se pobrinuti da izložba bude po svetskim standardima.

- Svedoci smo sve veće digitalizacije praktično svakog aspekta naših života, a NFT-ovi su se tu negde izdvojili kao vrlo praktična i inovativna primena Web 3 prostora. S obzirom da NFT-ove najčešće pronalazimo u obliku sličica, bilo je logično da se umetnost sve više integriše i pronađe svoju ulogu u tom prostoru. Izuzetno sam ponosna i uzbuđena da na ovaj način taj digitalni svet prebacim u realan svet i ljudima približim šta su NFT-ovi, kako se oni koriste i kako mogu zbližiti i upoznati ljude iz različitih sfera, što se nadam da ćemo i postići 27. septembra u galeriji Ozon u Beogradu - kazala je Ivana Ehrensvrd.

Fiscal Solutions se prvenstveno bavi izradom softvera za fiskalizaciju i pruža konsultantske usluge preko 70 klijenata u 20 različitih država Evrope.

Telegraf Biznis je i ranije razgovarao sa predstavnicima Fiscal Solutions o jednom drugom poslu. O čemu se tačno radi čitajte u našem posebnom tekstu. 

Video: Otvorena prva UNICEF-ova aukcija NFT radova u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>