• 0
 ≫ 

Ko želi da piše "veoma važnim tviterašima" moraće da plati? Tviter razmatra još jednu novu funkciju

 ≫ 

Ove plaćene direktne poruke bi se nalazile u zasebnoj sekciji na mreži, navodi se u izveštaju u koji je Njujork Tajms imao uvid

  • 0
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter Foto: Tanjug/AP

Tviter kakav znamo, delimično, definitivno odlazi u istoriju. Pod vođstvom Ilona Maska, on dolazi u novom ruhu. 

Mimo promene zvane "plava kvačica", evo još jedne izmene koja bi mogla biti korisna ljubiteljima popularne platforme - ili, ipak, ne?

U pitanju je nova funkcija "u izradi", koja bi mogla da omogući korisnicima da plaćaju za slanje direktnih poruka nalozima tzv. visokog profila, najavio je Njujork Tajms, a prenosi Jahu.

Prema rečima dvoje ljudi upoznatih sa planovima i internim dokumentima u koja je Njujork Tajms imao uvid, Tviter sada radi na "plaćenim direktnim porukama verifikovanim korisnicima koji se nazivaju Veoma važni tviteraši".

Sa novom funkcijom, korisnicima bi se naplaćivalo nekoliko dolara po poruci kada se obrate slavnim ličnostima, političarima ili drugim velikim imenima.

Ove plaćene direktne poruke bi se nalazile u zasebnoj sekciji na mreži, navodi se u izveštaju. Veoma važni tviteraši bi, potom, birali koje plaćene poruke žele da primaju.

Kada je Tviter prethodno testirao prototip ove funkcije, korisnik je poslao poruku američkom reperu Post Malonu, pitajući ga o njegovim omiljenim pesmama. Tajms je, pozivajući se na interne dokumente i izvore, izvestio da Tviter još nije finalizovao način plaćanja, ali će kompanija verovatno uzeti deo novca od plaćenih poruka.

Takođe, izvori su rekli Tajmsu da kompanija nije garantovala da će se funkcija pokrenuti i da su planovi još uvek u toku. Ostaje nejasno i da li je ova funkcija bila u razvoju i pre nego što je Mask preuzeo kompaniju 28. oktobra.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>